Apologeet.nl

De wereld kan wel wat apologeten gebruiken

Dr. Hovind’s Seminarie Transcriptie

Apologeet.nl

Dr. Hovind’s Seminarie Transcriptie

Seminarie 1 – De Leeftijd van de Aarde – Kent Hovind

Inleiding

Heeft u er ooit over nagedacht?
Wat is het doel van het leven?

Waarom zijn we hier?
Waar komen we vandaan?

En waar gaan we heen
Als dit leven voorbij is?

In dit seminar gaat het over de leeftijd van de aarde. Dr. Hovind zal bewijzen dat de aarde niet miljarden jaren oud is. Al het bewijs wijst op een schepping in 6 dagen, zoals verteld in Genesis 1. Hoi, ik ben Eric. We hopen dat u dit krachtige seminar zult waarderen. Het heet: ‘de leeftijd van de aarde’.

De leeftijd van de aarde>> inleiding

Ik ben Kent Hovind. Ik heb 15 jaar les gegeven in de natuurwetenschappen. De laatste 14 jaar houd ik seminars over: schepping, evolutie en dinosaurussen. Ik zal u vertellen wat ik geloof, zodat u weet waar mijn seminar over zal gaan. Ik geloof dat de Bijbel het geïnspireerde, onfeilbare Woord van de levende God is.
De Bijbel bevat de basisinstructies, voordat u de aarde verlaat. U zou het moeten lezen, want u zult weg zijn voor een lange tijd. Wees er zeker van dat u naar de juiste plek gaat. Als christen moet ik altijd klaar staan om een antwoord te geven aan iedereen… die mij rekenschap vraagt van de hoop die in mij is. Christenen hebben dit tegenover de Atheïsten en sceptici niet goed gedaan. De evolutiefilosofie heeft ons schoolsysteem overgenomen… ons juridische systeem en ons hele Denkproces. Daar moeten we… iets aan doen.

Er zijn drie zaken die ik probeer te bereiken in mijn seminar: ik wil uw geloof in het Woord van God versterken. Als u nog niet gered bent, dan zal ik proberen u vandaag te bekeren. Als u niet veel voor de Heer doet, dan probeer ik u zich rot te laten voelen. U weet nu wat ik geloof, waar ik Voor sta en waar ik vandaan kom. Bijna elke zonde wordt genoemd in mijn seminar serie. Ik trap minimaal één keer op iemands tenen. Doe schoenen aan met stalen neuzen of trek uw voeten terug. Dit is niet mijn vrouw. Het is slechts een foto van haar. We zijn deze zomer 30 jaar getrouwd. De eerste keer dat ik bad… was ik 2 minuten oud. Toen ik geboren was, werd ik aan mijn moeder gegeven. Ze vouwde mijn handjes en zei: Heer, geef mijn jongen een goede vrouw. En Hij heeft het gedaan. Het is 30 jaar geleden deze zomer. Ik waardeer mijn vrouw enorm. Ze speelt de piano. Ik speelde ook piano in ’n fanfare band, maar m’n rug kon het niet aan. We hebben drie kinderen, van elk soort één, en we wonen in Pensacola, Florida. Mijn kinderen zijn 24, 25 en 26 jaar oud, een jaar en twee weken van elkaar af. Gezinsplanning dus. Eric is evangelist en spreekt over creationisme. Zijn vrouw werkt in onze financiële afdeling en ze hebben mij opa gemaakt.

Mijn zoon Kent Andrew maakte mij weer opa, 4 maanden geleden. Zij verzorgen de video’s en boeken. Twee jaar geleden vond ik iemand… die bereid was de betalingen voor mijn enige dochter over te nemen. Zij is mijn secretaresse en haar man leidt de ontvangst- en verzendafdeling. We geloven niet alleen in vriendjes politiek, we praktiseren het. We hebben ‘Dinosaurus Avonturen Land’. Als u ooit in Pensacola komt… dan moet u de meest ongewone plek op deze planeet bekijken.

Ik werd zo zat van evolutieonderwijs, dat ik de schepping wilde onderwijzen. We hebben een wetenschapscentrum, activiteiten, een museum en pretpark. Alles heeft een wetenschappelijke En geestelijke les. We hadden 1 0.000 bezoekers in het tweede jaar. Er komen veel kinderen. We willen helpen dit op te starten door het hele land. We vinden dat God… de eer moet krijgen. Alles wat we doen, heeft een wetenschappelijke les. Kinderen leren over wetenschap en ze leren dichter bij de Heer te komen. Onze bediening wordt gesponsord door mensen die van de Here houden. Ik zei: Heer, ik ga mijn spullen niet auteursrechtelijk beschermen. Ik ga geen betaling vragen voor mijn seminars en ik ga niet bedelen. En als U niet voorziet, dan stop ik ermee. De Heer legt iets op iemands harten er komt geld per post binnen. Het is geweldig te zien hoe de Heer voorziet. We bieden ook veel thuisstudie klassen over veel verschillende onderwerpen. En er komen steeds meer bij. God heeft ons ongeveer 30 zeer getalenteerde mensen gegeven… om in onze bediening te werken. Kom een keertje langs. De afgelopen jaren hebben we 1 00.000videobanden per jaar verzonden. Voelt u vrij om het te kopiëren en uit te delen aan anderen. Natuurlijk vinden wij het prettiger als u het van ons koopt. Ons werk is enorm gegroeid.


Laten we beginnen.

Er zijn 4 grote vragen die elke religie In de wereld probeert te beantwoorden. Inclusief atheïsme, want je moet geloven dat er geen God is. Je kan ’t niet weten. Elke religie probeert deze 4 levensvragen te beantwoorden.
Wie ben ik, waar kom ik vandaan, waarom ben ik hier en waar ga ik heen? Het antwoord hangt af van je wereldvisie. Sommigen zeggen: het is verbazingwekkend… een oerknal maakte deze wereld vanuit het niets. De humanistische wereldvisie. Anderen zeggen: er is een ontwerp, dus er moet een ontwerper zijn. De Creationistische wereldvisie. Deze wereldvisies botsen. Iemand heeft het bij het verkeerde eind. Ik laat zien wie. Ik doe veel debatten op universiteiten. Ik reis door het hele land. Ik heb er nu 77 gedaan. Ik kan geen tegenstanders meer vinden. Men wil niet verdedigen dat wij ontstaan Zijn uit ’n steen, 4,6 miljard jaar geleden. Het idee dat evolutie waar is, is niet alleen dom, het is ook gevaarlijk.

Als de evolutietheorie waar is, hoe zou u dan de vier vragen beantwoorden?
Wie ben ik en wat ben ik waard? Als evolutie waar is, dan bent u niets bijzonders. U bent slechts een aangespoeld stukje protoplasma. U bent niets waard. Eigenlijk vervuilt u het milieu. Hoe meer van u we kunnen verwijderen, hoe beter. Dit is een normale wijze van denken, als evolutie waar is. Waar kom ik vandaan? We zijn ontstaan door een kosmische Boer, ongeveer 20 miljard jaar geleden.

Waarom ben ik hier, wat is het doel van het leven? Als evolutie waar is, dan is er geen doel. Als het goed voelt, doe het. Waar ga ik heen als ik dood ga? We worden gerecycled in een worm of plant.
De Bijbel zegt: in het begin maakte God de hemel en de aarde. Als dat waar is, dan krijg je hele andere antwoorden op deze vragen. Dan moeten we uitvinden wie God is, wat Hij wil en doen wat Hij zegt.

De duivel ging naar Eva in de hof van Eden en hij zei tegen de vrouw: God heeft zeker gezegd dat je niet mag eten van elke boom in de hof? Wist u dat de eerste zin uit de duivels mondt een vraag was? Hij wil dat u gaat twijfelen aan Gods Woord.Het tweede dat hij tegen de vrouw zei is: je zult geenszins sterven. Nu noemt hij God een leugenaar. Het derde: Eva, als je van de boom eet, dan zul je als God zijn. Daar is het hele evolutie idee ontstaan.
’t is niet begonnen met Charlie Darwin…
Maar met satan in de hof van Eden.
Je kunt een god worden. We zijn begonnen als een amoebe en we evolueren. We worden steeds slimmer… en op een goede dag zullen we ’t heelal net als in Star Trek verkennen. Vaak vraagt men: denkt u dat er intelligent leven is op andere planeten? Nee, ik heb 15 jaar les gegeven. Er is zelfs niet veel intelligent leven op aarde. Satan is een leugenaar, maar veel mensen slikken het.

Een goede mormoon gelooft dat hij of zij straks God zal zijn. Een vrouw zal eeuwig zwanger zijn, en geestelijke baby’s produceren. Mijn vrouw wil er niet heen. Ze zegt: dat is geen hemel, schat.
Trouwens, er is een aantal goede
Boeken om mormonen te bereiken.
Een goede website om mormonen te bereiken is www.utlm.org.

Sommige katholieke theologen hebben geleerd dat de mens God zal worden. De gemiddelde katholiek weet dat niet eens. Dit is een officiële doctrine dat de mens God kan worden.
Het idee dat de mens God kan worden, komt van de duivel in de hof van Eden.Lucifer zei: ik zal ten hemel opstijgen, ik zal mijn troon oprichten… boven de sterren van God. Ik zal zetelen op de berg van de samenkomst. Ik zal uitstijgen boven de wolken, ik zal mij aan de Allerhoogste gelijkstellen. De duivel wil God zijn. Maar deze baan is niet beschikbaar. Daar is hij kwaad over. Maar omdat hij God niets kan doen, is hij boos op ons. Omdat wij gemaakt zijn naar Gods beeld. Heeft u zich ooit afgevraagd waarom de duivel u zo haat? Heeft u zich ooit afgevraagd waarom de duivel u zo haat?

Het is omdat u hem aan God herinnert. Hij loog tegen Eva en vertelde haar… dat zij als God kon worden. Hitler zei: vertel een leugen lang genoeg… dan zullen de mensen het geloven. Hij zei: ze geloven eerder een grote leugen.

Als je wilt dat iemand een leugen gelooft, doe het dan als mijn broers. Ik heb 2 oudere broers.

Ze zijn altijd ouder geweest dan ik. Ik was 6 jaar. Op een morgen kwam ik beneden voor het ontbijt. En ik was de eerste, en ik pakte de laatste banaan voor op mijn cornflakes. Een paar minuten later kwamen mijn broers. ‘Is dat de laatste banaan?’Ik zei: Yep, en ik heb hem. Wie heeft een oudere broer of zus? Kent u dat geweldige gevoel als u hen eindelijk eens te pakken hebt? Die morgen had ik ze en ik wist het. Zij wilden mijn banaan. Maar grote broers bedelen niet bij kleine broertjes. Of ze slaan je in elkaar of ze liegen tegen je, om het van je te krijgen. Ze zeiden: hoe worden bananen gemaakt? Ik wist het niet. Uk was pas 6 en het is bewezen dat de hersenen pas groeien als men 18 is. Hoeveel ouders kunnen dat bevestigen? Ik zei: hoe worden bananen gemaakt? Als spinnen doodgaan, dan vouwenhun poten samen en begint er schimmel… op te groeien. Een banaan bestaat uit verschimmelde spinnenpoten. Ik zei: jullie willen gewoon de banaan. Omdat jullie weten dat dit de laatste is. Ze zeiden: snij de banaan door. Je kunt nog steeds de zwarte puntjes zien… waar de pootjes gezeten hebben. Weet u, ik heb drie jaar lang geen bananen meer gegeten. Ze logen. Bent u wel eens voorgelogen? Ik zou het niet geloofd hebben… als die zwarte puntjes er niet gezeten hadden.

Een goede leugen bevat een beetje waarheid. Dat is verkooptechniek. Zever mengen dingen die niet samengaan. Zo doen ze het ook om ratten te doden. Ze vermengen voedsel met rattengif. Maar het beetje vergif doodt ze. Twee dingen die niet bij elkaar horen. Ze doen hetzelfde met sigaretten. Ze vermengen dit met cowboys. Heeft u er wel eens over nagedacht wat het verband daartussen is? Roken alle cowboys Marlboro? Als je rookt word je dan een cowboy? Je zult misschien ruiken als een paard, maar je bent geen cowboy. Het is bewezen dat niemand rookt. Alleen de sigaret, de roker is de sucker! Ze zouden de echte naam op de sigaretten moeten plakken: Kankeretten, Verrotte Adem, Bypassers, Tumoretten, Geldzuigers en Rochelaars. Ze doen hetzelfde om bier te verkopen. Ze proberen het te associëren met sport. Je ziet altijd een grote rugbyspeler met een blikje Buddommer. Of Budstommer, het heet Budweiser, maar je wordt er echt niet wijzer van.
Ze zeggen: als je dit drinkt, dan word je een rugbyspeler. Ja natuurlijk.

De Bijbel zegt: je zult je leven ruïneren.
Wie klagen steen en been? Zij die teveel wijn drinken. Hoeveel levens zijn er geruïneerd door alcohol? Onschuldige levens, omdat iemand anders over hen heen reden.
De Bijbel zegt: kijk er niet eens naar. Wee u, die zijn naaste te drinken geeft. Iemand vroeg me: vindt u bier niet lekker? Ik ben 50 jaar oud en ik heb nog nooit een druppel alcohol gehad… op een hoestdrankje na. Hij zei: hoe weet u dan dat u het niet lekker vindt? Ik zei: ik stel jou een vraag: heb je ooitje hoofd onder een vrachtwagen gelegd?’Hoe weet je dat je het niet leuk vindt? ‘Je hoeft niet alles uit te proberen. Er zijn andere manieren, om er achter te komen.

Dit vermengen van het goede en het kwade gebeurt in onze studieboeken. Ik houd van wetenschap. Ik heb een doctorstitel in onderwijs. Ik ben niet tegen wetenschap. Wie wil er leren een elastiekje te schieten…
volgens de wetenschappelijke methode?
Kom maar op het podium.
Wie nog meer? Kom jij ook maar op Het podium. Je zult een filmster worden. Jullie zijn? -Lindsey en Eric.Ik pak mijn elastiekjes. Lindsey pak een elastiekje. En jij ook Eric. Laat eens zien hoe ver je het kunt schieten. Lindsey, ga je gang. Wauw, 8 rijen. Nu jij Eric.Zowat 9 rijen. Ik weet de wetenschappelijke manier. Zo meteen ga je mij een vraag stellen van 5 woorden. Ik weet al welke vraag je me gaat stellen. Let op. De achterste rij van de kerk. En de vraag is? Hoe heeft u dat gedaan? -Ik zei het je al, 5 woorden. Ik ben me ervan bewust dat sommige mensen niet alles zouden moeten leren. En hij is er één van. Er zijn twee kanten aan het elastiekje. Eén kant staat voor je vlees, je lichaam. De andere kant staat voor je geest. Wat mensen verkeerd doen, is dit: je legde dezelfde nadruk op beide kanten. Als je beide kanten evenveel rekt, dan zijn ze met elkaar in gevecht. Het hele traject. Alle energie wordt verbruikt door interne turbulentie. Het geheim voor snelheid is het minimaliseren van de turbulentie. Ik trok één kant strakker dan de andere.
Dan zal het draaiend door de lucht gaan waardoor er geen turbulentie is. De geest leidt dus het vlees.
Ik realiseer mij dat ik iedereen in deze ruimte kan raken. Een geweldig gevoel. Dat kun je begrijpen?

Dit is één van de 50 wetenschapslessen die we kinderen leren… in ‘Dinosaurus Avonturen Land’.
We houden van wetenschap. Maar er is vergif vermengd met onze studieboeken. Ik ben niet tegen het wetenschappelijke gedeelte, maar tegen het vergif gedeelte. Hier is een studieboek voor de eersteklas. ‘De aarde is veel veranderd… sinds haar ontstaan4, 5 miljard jaar geleden.’Is de aarde 4,5 miljard jaren oud? Nee. Maar als je dit vertelt… aan een eersteklasser, dan zal hij je geloven. Zij geloven alles. Ze geloven dat bananen gemaakt zijn van verschimmelde spinnenpoten.
‘Sinds haar ontstaan 4,5 miljard jaar geleden is de aarde veranderd.’
‘Het leven is ook geëvolueerd op aarde.’
Geëvolueerd: een heel verraderlijk woord. Ik heb geleerd het debat te winnen in de eerste 5 minuten. Iemand zegt: gelooft u in evolutie? En ik zeg: wat bedoelt u met evolutie? Er zijn 6 verschillende betekenissen. Laat ze definiëren wat ze bedoelen… en u zult er waarschijnlijk in geloven. Eén betekenis is wetenschappelijk. Vijf ervan zijn niet wetenschappelijk. Maar ze hebben ze vermengd… alsof ze bij elkaar horen. Dit is hoe ze de kinderen verwarren.

De eerste betekenis zou moeten zijn:
Kosmische evolutie.
Ergens, hoe dan ook, zijn tijd, ruimte en materie ontstaan. De Bijbel zegt: in het begin maakte God de hemel en de aarde. De tijd kent 3 dimensies: verleden, heden en toekomst. Tijd doordringt alles.’In het begin maakte God de hemel’. De hemel kent 3 dimensies: lengte, breedte, hoogte. De aarde kent ook 3 dimensies: vast, vloeibaar, gas. Tijd, ruimte en materie zijn van elkaar afhankelijk. Als u materie en ruimte hebt, maar geen tijd, wanneer zou u deze dan plaatsen? Ze zijn gelijktijdig ontstaan. De oerknaltheorie moet dit verklaren.
Er moet kosmische evolutie en ten tweede chemische evolutie zijn geweest.
De oerknal ( 1 oerknal van de oerknal theorieën) schijnt waterstof en helium te hebben gecreëerd. Hoe zijn de andere elementen ontstaan? Door fusie? Je kunt niet voorbij ijzer komen door middel van fusie. Ten derde, de sterren zouden geëvolueerd moeten zijn. Niemand heeft een ster zien ontstaan. We zien wel aldoor sterren ontploffen. Eén atheïst zei: we zien momenteel een ster vormen in de krabnevel. Onzin.Je ziet ’n stip helderder worden. Misschien vermindert de hoeveelheid stof.
En zit er een ster achter. De vorming van een ster is nooit bewezen. Iedereen op aarde kan persoonlijk 2 biljoen sterren bezitten. En dan spreek ik nog niet over de sterren waarvan we niet weten.
Ten vierde organische evolutie: het leven moet zijn ontstaan… van niet levend materiaal. De evolutionist gelooft in het spontaan… ontstaan van leven. Al 200 jaar geleden is dit als onjuist aangetoond. Ze lopen ver achter.
Dan zou er macro-evolutie geweest moeten zijn. Een dier verandert in een ander soort. Niemand heeft gezien dat een hond…
Een niet-hond voort bracht. Groot of klein: het is telkens een hond. Het kan zijn dat hond, wolf en coyote een gezamenlijke voorouder hadden. Maar het is hetzelfde type dier. En elk 5 jaar oud kind weet dat. Is hier iemand 5 jaar oud? Ja, u daar achterin.
Wat is zijn naam? Seth? Hoe spel je dat? Sal. Een test voor Sal. Hier hebben we een hond, ’n wolf, ’n coyote en een banaan. Welke is niet als de andere? -De banaan. Sal kan het, maar professoren hebben het niet door. De Bijbel zegt:’ze zullen voortbrengen naar hun type.’Niet naar hun soort. Darwins boek gaat over het ontstaan van de soorten. Beter is: Het ontstaan van… de typen. Een type is dat wat kan voortbrengen. Zo bepaal je wat een type is. Een paard en een zebra brengen voort. Een paard en een banaan niet.
En als laatste hebben we micro-evolutie. Ik hou niet van dat woord. Ik denk dat het variatie genoemd zou moeten worden. Variaties binnen het type komen voor. Soms hele bizarre variaties. Grote honden en kleine honden. Variaties komen voor. Deze is wetenschappelijk, alleen de naam evolutie is onjuist. De eerste 5 zijn puur religieus. Het is geen onderdeel van de wetenschap.

De leraren wordt geleerd: benadruk dat de aarde miljarden jaren oud is.
Ik vind dat natuurwetenschap onderwezen moet worden. Zaken die we kunnen observeren, zoals de eerste wet van de thermodynamica. Materie kan niet ontstaan of worden vernietigd. Alles is gemaakt van materie. Hoe is dan de wereld ontstaan? We zijn immers hier.iemand heeft de wereld gemaakt. Of de wereld heeft zichzelf gemaakt. Er is geen andere optie. Tenzij u denkt:’we zijn hier niet werkelijk… dat denken we maar.’ Deze optie kunt u vergeten, we zijn hier. Of iemand heeft de wereld gemaakt, of de wereld heeft zichzelf gemaakt. Als de wereld zichzelf gemaakt heeft, hoe is die hier gekomen?
De duivel heeft daarover nagedacht en kwam met de oerknaltheorie. Hoeveel van u hebben eerder gehoord van de oerknaltheorie?

Ik zat eens in een vliegtuig van Dallas naar San Francisco.En toevallig zat ik naast een professor van de universiteit van Berkeley. Berkeley is geen Bijbelschool.We begonnen te praten over creationisme en evolutionisme. Iedereen waar ik naast zit in het vliegtuig wil daar over praten. Hij vertelde dat hij in evolutie geloofde. Dat had ik al begrepen. Ik vroeg: hoe is de wereld ontstaan? Hij zei: dat is door de oerknal ontstaan. Ik zei: daar wil ik graag meer van horen. Hij zei: u weet toch wat de oerknal is? Ik zei: ik geloof in een grote knal, maar de mijne is totaal anders dan de uwe. Vertel mij over uw grote knal, dan vertel ik over de mijne. De professor kwam met een antwoord dat zo uit een lesboek kon komen:’ik geloof dat 20 miljard jaar geleden, alle materie in het universum…’Wauw, dat is veel. Wist u dat het woord universum bestaat uit twee Latijnse woorden? ‘Uni ‘betekent ‘enkel’ en ‘versum’ betekent ‘gesproken zin’. We wonen in een universum: een enkele gesproken zin? God zei: laat er zijn. Hier zit een preek in. Als u hem niet ziet, zult u nooit dominee worden. Alle materie was geconcentreerd in één hele dichte plek, kleiner dan een punt. Wat? Alles in het universum in één stipje geperst, kleiner dan een leesteken? Da’s een drukke stip, en een zware ook. Wie heeft die omhoog gehouden?’Op een goede dag zal alle materie en energie weer samengepakt zijn…in een klein gebied niet groter dan een punt. Dan komt er weer een oerknal. Dit gebeurt elke 1 00 miljard jaar.’Er moest een boom omgehakt worden… om dit te kunnen drukken. Waar is Al Gore als je hem nodig hebt? Ik kon niet geloven hoe slim deze auteur was. ‘Niets betekent werkelijk niets.’Hij zegt: niet alleen materie en energie verdwijnen, maar ook ruimte en tijd. Natuurkundigen theoretiseren dat vanuit niets het universum ontstaan is… in een gigantische explosie. Wat? !?Op een dag explodeerde er niets… en voilà, hier zijn we. Dat verklaart alles.

We kunnen uren over de oerknaltheorie praten. We hebben het seminar… uitgerekt tot 60 uur. Er is veel meer informatie in deze CS1 01 serie. Discover magazine van april 2002.
‘Waar komt alles vandaan?’Het universum ontstond vanuit het absolute niets. Het vulde zich met nog meer materiaal wat nergens vandaan kwam. Hoe is dat mogelijk? Vraag Alan Guth, zijn theorie verklaart alles. Alan Guth zei: het universum zou hebben kunnen ontstaan… uit een oneindig klein gebied. In het Grieks betekent dat een puntje. Het gehele universum is geëvolueerd vanuit het letterlijke niets. We kwamen allemaal van een puntje en het puntje kwam vanuit het niets. Is dat wetenschap? Ik noem dat een sprookje en gooi ’t in de vuilnisemmer.

Ik zei: maar wat gebeurde er met uw stipje? Hij zei: 20 miljard jaar geleden was al het materiaal samengepakt in dit puntje. En het draaide zeer snel rond. En op een goede dag explodeerde het. Zo ontstonden zon, maan, sterren en uiteindelijk mensen: wij zijn sterrenstof. Ik zei: mag ik u wat vragen stellen? Hij zei: wat wilt u graag weten? -U vertelde mij dat 20 miljard jaar geleden al het materiaal samenkwam. Wie maakte deze materie? Hij zei: dat weten we niet. Ik geloof dat God de hemel en de aarde6.000 jaar geleden heeft gemaakt. U zult zeggen: waar kwam God vandaan? En ik weet dat niet. U weet niet waar de materie vandaan kwam. Ik geloof: in het begin God… en u gelooft: in het begin stof… Vertel me nu niet dat mijn theorie… religieus is en de uwe wetenschap. Ze zijn beide religieus. Maar de media en de studieboeken willen ons laten geloven dat het gaat… om een discussie tussen religie en wetenschap. Ik deed ’n debat in Texas.’Religieuze en wetenschappelijke leiders debatteren over evolutie.’Het ging om 2 religies die met elkaar in debat waren. Evolutie is een religie. Creationisme en evolutionisme zijn intrinsiek religieus. Het verschil is dat de evolutie religie door de belasting wordt ondersteund. Wie in evolutie wil geloven moet maar een privé-school starten. Het zou niet onderwezen moeten worden met onze belastingcenten.
En trouwens over deze 2 tijdsbalken die ik hier heb: de Bijbel leert dat God… alles gemaakt heeft, 6.000 jaar geleden. 4400 jaar geleden was er een vloed… die alles verwoest heeft. Jezus kwam 2000 jaar geleden. Nu is het 2003.2,5 centimeter is ongeveer 1 50 jaar. Als ik de 20 miljard jaar kaart maak… op deze schaal, zou deze kaart 3300 kilometer lang moeten zijn. Om overeen te komen met deze schaal: van Pensacola tot Portland, Oregon.Zo’n grote kaart wil ik niet dragen,
Dus heb ik een nieuwe schaal gemaakt.

De professor wist nietwaar de materie vandaan kwam. Ik zei: kunt u me dan zeggen wie de zwaartekracht heeft gemaakt?”Wie heeft de wetmatigheden gemaakt? Wie is de wetgever?’ Hij wist ’t niet. Kunt u me dan zeggen waar de energie vandaan is gekomen? Wie kocht de benzine om deze machine draaiende te houden?Hij zei: dat weten we ook niet. Ik zei: mag ik u nog een vraag stellen? Natuurlijk, wat wilt u nog meer weten? -U heeft nog niets uitgelegd. Natuurlijk, wat wilt u nog meer weten? -U heeft nog niets uitgelegd. Ik zei: ‘heeft Berkeley een draaimolen?’ Wie van u weet wat een draaimolen is? Hij zei: nee, er is geen draaimolen. Ik zei: u kunt er veel van leren. Je zet wat kinderen uit groep 4 op de draaimolen. Ik hou van groep 4.Ik heb er de beste 5 jaar van mijn leven doorgebracht. Je zet ze op de draaimolen Je haalt er een rugbyteam bij… om het kloksgewijs te laten draaien, zo snel als het maar mogelijk is. Als u een digitaal horloge heeft, weet u misschien niet wat dat betekent. De kinderen zullen dan door 4 fasen gaan. Ze beginnen in fase 1. Ze schreeuwen: sneller, sneller. Bij 45 km/h gaan de kinderen fase 2 in Dan stoppen ze met schreeuwen. Ze concentreren zich nu op het vasthouden. Bij 90 km/h gaan de kinderen fase 3 in. Ze schreeuwen: ga alsjeblieft langzamer.1 50 km/h is fase 4. Dat is wanneer ze van de draaimolen afvliegen. Let op: als de kinderen van de draaimolen afvliegen… dan zullen de kinderen
Ook kloksgewijs ronddraaien. Totdat ze een boom of zoiets treffen. De wet van behoud van draaimoment.
Als een draaiend object uit elkaar valt, in een wrijvingloze omgeving… dan zullen de stukken die wegvliegen, in dezelfde richting draaien. Omdat de buitenkant sneller draait dan de binnenkant.
We kunnen uren over de oerknal en problemen binnen ons zonnestelsel praten.
De professor zei: ik begrijp de wet van behoud van draaimoment. Kunt u mij één vraag beantwoorden? Als het universum begon als een… ronddraaiend stipje, zou dan niet alles in dezelfde richting moeten draaien?
Wist u dat 2 of 3 planetende andere kant opdraaien? En 8 van de 91 ons bekende manen de andere kant opdraaien? Wist u dat hele melkwegstelsels de andere kant opdraaien? Waarom? Hij zei: dat is interessant. Ik zei: het is nogal problematisch… voor uw oerknaltheorie. Hij zei: waarom denkt u dat ze de andere kant opdraaien? Ik hoopte al, dat hij dat zou vragen. Ik zei: in het begin maakte God… de hemel en de aarde. En God deed het om de oerknal belachelijk te maken. En de oerknaltheorie is dom. We behandelen nog veel meer… over dit onderwerp in onze serie CS101. Ik geloof wel in een grote knal. De Bijbel zegt: dan zal de hemel met een vreselijk lawaai vergaan. In het Grieks betekent dat: een grote knal. Het is alleen nog niet gebeurd. Als de leraar vraagt: geloof je in ’n grote knal? Zeg dan: ja daar geloof ik in. De grote knal komt binnenkort. Wees er maar klaar voor en wordt gered. De oerknaltheorie is gewoon belachelijk. Zie het boek: ‘The Evolution Cruncher’. Het heeft 900 bladzijden en het kost 5 USD. U kunt het bij ons verkrijgen.

De 2e wet van de thermodynamica zegt dat alles naar wanorde streeft. Wist u dat alles vergaat? Als u iets een tijdje alleen laat, dan zal het verrotten… verroesten, doodgaan. De Bijbel leert dat ook: de hemelen zijn het werk van Uw handen… ze zullen vergaan. Ze zullen verslijten als een stel oude kleren. Niets wordt uit zichzelf beter. Kijk eens naar uw kapsel. Dan weet u precies wat ik bedoel. Alles streeft naar chaos. Hier hebben we Sue op haar 20e.Hier is Sue op haar 90e.En hier is Sue 3000 jaar oud (stof) .Alles streeft naar chaos en u ook. De studieboeken zeggen: we worden beter. De mensen zijn geëvolueerd… van bacteriën, 4 miljard jaar geleden. Was uw voor voor vader een bacterie? De evolutionist zegt: door energie toe te voegen kun je de 2e wet overwinnen. De aarde is een open systeem. Het ontvangt energie van de zon. Er is een aantal serieuze problemen. Ten eerste is het universum… per definitie een gesloten systeem. Er komt geen energie meer bij. Energie toevoegen is destructief tenzij er iets is om de energie te benutten. Een intelligente kracht. De Japanners voegden energie toe aan Pearl Harbor.Ze hebben daarmee niets voor ons geordend, of wel soms? Daarna voegden wij energie toe aan hun steden. Dit ordende niets. Energie toevoegen is destructief tenzij er iets is om de energie te benutten. De zon geeft energie aan uw dak, de hele dag lang. En het vernietigt het dak op uw huis. De zon zal uw hele huis vernielen… als u het niet blijft repareren. De zon vernielt het dak op uw auto. Het beschadigt de lak. Er is maar één ding dat de energie van de zon… kan benutten en dat is chlorofyl. Chlorofyl is een zeer goed ontworpen… complex molecuul, dat de energie van de zon gebruikt. Dus als die evolutionisten zeggen dat de zon energie toevoegt… en op die manier de tweede wet overwint, dan dromen of liegen ze.

Dit studieboek laat de kinderen een fossiele zeester zien. 3,4 miljard jaar oud, de overblijfselen van de voorvaderen van de mens. Was uw voor voor voorvader een zeester? Hij kon vast goed sinaasappelen pellen. Lacht u a.u.b. niet om de volgende foto. Het is een plaatje van mijn broer. Als hij ’s morgenvroeg wakker wordt. De koffie was te sterk. We moeten
De volgende generatie waarschuwen. Kinderen, luister goed, drink geen koffie. Dan zul je als je getrouwd bent naakte baby’s krijgen die niet kunnen lezen. Drink dat spul niet. Hier ziet u mijn broer (monkey plaatje) aan de linkerkant. Let op wat er staat: 30 miljoen jaar geleden… Laat ik dit voor u vertalen. Elke keer als in een studieboek staat: miljoenen jaren geleden. Dan betekent dat werkelijk: er was eens, lang lang geleden… Dat betekent dat erna een sprookje komt. Dat is uw waarschuwing.30 miljoen jaar geleden, zijn deze wezentjes geëvolueerd… Let op: geëvolueerd heeft 6 betekenissen. Ze zijn de voorvaders… van zowel mensen als moderne apen. Voorvaders van de mens? Opa? Wat heeft u grote ogen.-Dan kan ik je beter zien, mijn jongen. We leren kinderen, dat ze niets anders zijn dan dieren en zo gedragen ze zich. Barbara Reynolds zei: uw kinderen
Gedragen zich als apen op school… omdat hun evolutie wordt onderwezen. ‘Johnny, je bent een dier en je hebt… dezelfde oorsprong als een regenworm.’ U bedoelt dat ik maar een dier ben?

Als evolutie waar is, toekunnen we dan het onderscheid maken… tussen goed en kwaad? Als we een lijst van discussiepunten maken. Abortus, seks voor het huwelijk, seks buiten het huwelijk, diefstal, moordt. Voordat je beslist wat goed en kwaad is, moet je beslissen hoe je beslist.
Baseer je jouw beslissing op ’n meerderheid van meningen, op wat de regering… goed en kwaad vindt? Is er ergens een absolute standaard? Of verandert dat met elke nieuwe generatie of elke nieuwe leider? Is u opgevallen hoeveel dood, bloed, destructie er voorkomt in rockmuziek? In de Bijbel staat: iedereen die Mij haat houdt van de dood. Hoe onderscheid je goed en kwaad? Als evolutie waar is… dan is er geen manier om dat te bepalen.’n Professor zei: er zijn geen absolute. Ik zei: weet u dat absoluut zeker? Hoe kan ik absoluut zeker weten… dat er geen absolute zijn? Er zijn wel absoluten: zo spreekt de Here. Hij zegt: snijd uzelf niet en laat geen tatoeëringen op uw huid aanbrengen. ? Wat het ook moge zijn. We zijn onze standaard kwijtgeraakt. We onderscheiden goed en kwaad niet meer. Zet een aantal timmerlui samen met elk een liniaal met ’n verschillende standaard. Voor de één is dit 1 centimeter. Voor de ander dat. Hoe zal je huis eruit zien? Een standaard moet. We hebben een nationaal instituut voor standaarden. Om de standaard meter te beschermen, de standaard kilogram. Het probleem met onze moreel is, dat we geen standaarden meer hebben. We hebben de Bijbel weggegooid. En Kijk wat je in je scholen krijgt.

Op DVD 5 meer hierover en over de effecten van dit evolutieonderwijs.

Leraren weten niet dat het toegestaan is, om creationisme…op een openbare school te onderwijzen. Er is geen wet die dit verbiedt. In Arkansas en Louisiana was het verplicht dat dit werd onderwezen. Het verplichtte de leraren dit te onderwijzen. Beide wetten zijn opgeheven. De ACLU zei: het is niet toegestaan creationisme te onderwijzen. Nee, de rechtbank zegt dat je het niet kunt verplichten om dit te onderwijzen. Zelfs Stephen Gould zei: er is geen enkele wet die creationisme uitsluit. Hij zei dat in 1987, nadat de rechtbank de Louisiana wet had afgewezen. Als de leraar je vertelt: ‘je bent als slijm begonnen en je bent geëvolueerd… in een mens’ dan zal dat het geloof in de Bijbel vernietigen. Wie het geloof van kinderen vernietigt, moet maar lezen wat Jezus zei:’wie een kind op ’t slechte pad brengt, zou beter met een zware steen om… zijn nek in de zee gegooid kan worden.’ Ieder die evolutie onderwijst… heeft een serieus probleem. Ik sta niet graag naast je op de dag van ’t oordeel.

‘Denk niet dat u allen leraars bent, want een leraar wordt strenger beoordeeld.’In de vijftiger jaren, kwam er maar heel weinig evolutie voor in de studieboeken. In 1 957 versloegen de Russen ons in de ruimterace. Ze lanceerden de Spoetnik.De Amerikanen raakten in paniek. Wie kan zich dat nog herinneren? Mensen bouwden schuilkelders. Toen zei iemand: weet je waarom de Russen… ons voor zijn in de wetenschap? Omdat zij evolutie onderwijzen in hen scholen. Wat heeft evolutie te maken met het lanceren van een satelliet? De reden dat zij ons versloegen in de wetenschap: ze hadden hier spionnen. Ik heb daar gesproken. U wilt niet wat zij hebben. Ze hebben een slogan: wat één Amerikaan bouwt, kunnen 10 Russen nog niet begrijpen. Wat één Rus bouwt, kunnen 1 0 Amerikanen nog niet tillen.

In 1 959 was de 1 00ste verjaardag van de verschijning van Darwins boek. Iemand zei: we moeten meer evolutie in de studieboeken stoppen. De eerste keer dat de regering zich met de studieboeken bemoeide, was in 1 959.Het is interessant dat ’t aantal woorden over evolutie van 2.000 toenam… tot 33.000, in een paar jaar tijd. Evolutie werd de staatsreligie. In 1 963 werd gebed verboden op onze scholen. Wie herinnert zich dat nog? Sinds ’63 is het aantal woorden over evolutie afgenomen… omdat het aantal woorden in de studieboeken is afgenomen. Het percentage is hoog gebleven. Sinds 1 963 is het aantal soa’s… enorm toegenomen bij 1 0 tot 1 4 jarigen. Sinds 1 963 is het aantal kinderen…dat seks voor het huwelijk
H heeft gehad, enorm gestegen. Buitenechtelijke geboortes namen toe. Het aantal zwangerschappen…
Het verschil tussen die 2 getallen, is het aantal abortussen. En derde van alle kinderen is van ongetrouwde stelletjes. Onwettige kinderen. Als u zo één bent,
Luister dan heel goed. God houdt van u…En kan u op krachtige wijze gebruiken. Hij is de Vader van de wezen. Als uw ouders het verprutst hebben, hou je mond en dien God met je leven. Paulus heeft de onwettige Timotheüs opeen geweldige manier kunnen gebruiken. Wie overspel pleegt, zal door God gestraft worden. Hij zegt: u zult niet echtbreken. Dat is één van de 1 0 geboden. Geen suggestie. Wie met begerige ogen naar een vrouw kijkt, heeft in zijn hart… al overspel met haar gepleegd. Dames, daarom is ’t belangrijk hoe u zich kleedt. Mijn vader zei altijd: als je geen zaken doet, adverteer dan ook niet. Het aantal scheidingen is enorm toegenomen in dit land. Ik kan me nog herinneren dat je de deur van je huis niet op slot hoefde te doen. Je liet de sleutels in het contactslot zitten, stel je voor dat je ze kwijt raakte. De helft van de pick-ups had ’n geladen geweer aan het achterraam hangen. En niemand werd op school doodgeschoten in die dagen. De kinderen in Columbine die geschoten hebben, geloofden zeer sterk in evolutie. Ze schoten met opzet op Hitlers verjaardag. Ze vermoordden Isaiah Shoels omdat hij zwart was. Hitler haatte zwarte mensen.

Rosie O’Donnell zei direct: we moeten meer wapencontrole invoeren. Deze kinderen braken 1 8 wapen wetten toen ze de school binnengingen. Denk je dat 2 wetten meer, ze gestopt hadden? Rosie snapt het niet. Eén man begreep het en zette het op zijn bumpersticker. Ik dacht: dit verklaart het.
Hij zegt: geweren de schuld geven… voor Columbine, is hetzelfde als lepels de schuld geven dat Rosie dik is. Rosie, ’t is niet de schuld van de lepels. En ook niet de schuld van de geweren. Nog veel meer over wapencontrole op DVD 5. Politiek zeer incorrect. School testresultaten zijn enorm afgenomen sinds 1 963.In 1995 maakten ze de testen simpeler, zodat de kinderen slimmer lijken. Zelfmoord onder tieners is enorm toegenomen in dit land.

Als ik u vertel dat als u ’n kikker zoent, het in een prins verandert… dan zult u zeggen: ‘onzin.’ Hoeveel dames hebben kikkers omgetoverd? Wees eerlijk. Twee van u. Het gebeurt niet heel vaak. Maar in de studieboeken gebeurt het wel. We zijn begonnen als een amoebe. We evolueerden langzaam in een kikker, en werden langzamerhand een prins. Het enige verschil is dat als de kikker snel in een prins verandert… dat we het een sprookje noemen. Verandert de kikker langzaam… dan noemen we ’t moderne wetenschap. Het enige verschil is tijd. Een kus doet het niet meer. Je hebt miljarden en miljarden jaren nodig.’Miljarden jaren geleden.’Het staat in de wetenschapsbladen. In National Pornographic, eh Geographic.’Miljarden en miljarden jaren geleden.’
Hier is een studieboek voor groep 4:Miljoenen jaren geleden. Luisteren kinderen, als iemand dat zegt, vraag dan: sorry, maar was u erbij?
Ze zullen zeggen: natuurlijk niet. Zeg dan: meester, weet u dat de aarde… miljoenen jaren oud is, of is dat wat u gelooft? De natuurwetenschap houdt zich bezig met zaken die we kunnen observeren. Was ik erbij toen God de wereld schiep? -Nee, het is een geloof. Jouw overtuiging is ook een geloof. Als we toegeven dat beide religieus zijn… waarom moet ik ervoor betalen dat jouw religie onderdeel is van het onderwijs?

Natuurwetenschap bestaat uit dingen die we kunnen bestuderen en testen..De professoren zeggen: nee, we kunnen dat niet observeren… maar iedereen gelooft dat het zo is.
Onzin. De meeste Amerikanen geloven… dat de aarde minder dan 1 0.000 jaar oud is en dat God de aarde gemaakt heeft. Het moet verwijderd worden uit ons openbare schoolsysteem. Dat is mijn nederige, totaal onbevooroordeelde mening. Dat zijn degenen die mijn seminars nog niet bezocht hebben. Zelfs als wetenschappers iets geloven, dan hoeft het nog niet waar te zijn. Zo bepaal je de waarheid ook niet. Wetenschappers hebben onderwezen… dat alle planeten om de aarde draaien, dat grote stenen sneller vallen dan kleine. Als je ziek bent, heb je verkeerd bloed. Haal het eruit en je zult beter worden. Zo is George Washington gestorven. Er waren overal plaatsen waar je, je bloed kon laten weghalen. De kapper was tevens de aderlater, tegenwoordig ook nog wel eens. Naast George Washington lag ’n Bijbel: de ziel van het vlees zit in het bloed. Als hij dat gelezen had, leefde hij nu misschien nog. Nou ja… langer.
Stel dat u ging duiken en u vond een kist vol gouden munten… en ik zou u een simpele vraag stellen: wanneer is de boot gezonken? Dan zou u zeggen: dat weet ik niet. Kijk naar de datum op de munten. Als daar een munt is van 1 750, dan moet de boot na 1 750 gezonken zijn. Wie snapt dit zonder hulp? Het zou niet voor die tijd gezonken kunnen zijn. Vind de jongste munten dat is uw limiterende factor. Hoe oud is de aarde? Er zijn talloze factoren die de leeftijd… van de aarde limiteren, net zoals de munten in de gezonken boot.

Het is aantoonbaar dat de aarde niet miljarden jaren oud kan zijn. Stel dat u een fossiel vond, zoals bijvoorbeeld een bot van een dinosaurus. Deze is te zien in ons een interessante museum in Pensacola.Dan moeten u onmiddellijk 2 dingen opvallen. Ten eerste: het praat niet. Ten tweede: er staat geen datum op. Er staat niet op: ’70 miljoen jaar v. Chr.Made in Taiwan.’ Dat staat er niet. Hoe bepaal je de leeftijd van een fossiel?
Hoe bepaal je de leeftijd van de aarde? De enige manier is… is door de maker ervan te vinden. Hij weet met zekerheid hoe oud het is. En de Bijbel zegt: God heeft de hemel en de aarde gemaakt. En: ‘Jezus heeft de hemel en de aarde gemaakt.’ Jezus is dus God in het vlees. De Bijbel onderwijst de Drie-eenheid, alle Drie worden ze God genoemd. Jezus zei: God heeft hen in het begin als man en vrouw gemaakt. Als dat het begin was, dan kunnen wede leeftijd van de aarde bepalen. Tel de leeftijden op in de Bijbel.

De Bijbel zegt: de dood kwam door zonde. Daarom is er dood in de wereld. Door de mens is de dood gekomen. Adam heeft de dood in de wereld gebracht. En Adam was de eerste mens. En Adam leefde met zijn vrouw Eva, die de moeder was van alle levenden. Adam was 1 30 en kreeg een zoon. Die jongen was 1 05 en kreeg een zoon. Die jongen was 90 en kreeg een zoon. Als u de leeftijden optelt… kunt u een grafiek maken. We hebben ze geplastificeerd… dus gebruik ze als placemat bij het eten. Dan geeft interessante discussies. Ons seminar aantekeningen boek bevat ook zo’n grafiek. Als u de leeftijden in de Bijbel optelt, dan komt u op 4.000 voor Christus uit. Niet miljoenen jaren geleden, maar ongeveer 4.000 voor Christus.
Ik zeg niet dat de schepping plaatsvond4004 voor Christus, op 23 oktober. Ik geloof niet dat je zo exact kunt zijn. Adam is wel ’s middags gemaakt… want het was vlak voor Eva (Eve=’s avonds).Ik denk dat ik weet waarom God Adam het eerste heeft gemaakt. Namelijk omdat Hij geen advies wou over hoe Hij het moest doen. Hoeveel van u zijn het daarmee eens? Ik zie het al voor me: nee God, U doet het verkeerd. B.C. betekent: voor Christus. Bijna alle studieboeken hebben dat verandert… in B.C.E.: voor het huidige tijdperk. Dat is een ander lang verhaal… hoe Christus uit de school is gehaald. Ze geven God de schuld als er iets… verkeerd gaat, maar realiseren zich niet dat Hij eruit geschopt is.

Lesboek: de aarde is miljarden jaren oud. Jezus zei: Adams schepping is het begin. Loog Jezus? Begreep Hij de wetenschap niet? Of had Hij gelijk? Hoe oud is de aarde eigenlijk? En wat maakt het uit? Het maakt heel veel uit. En dat zullen we zo meteen behandelen. Als de aarde maar 6.000 jaar oud is, hoe zit het dan met dinosaurussen? Hoe konden ze 900 jaar oud worden? Hoe zit het met de Grand Canyon? Hoe kwam het sterrenlicht hier? Waar kwamen alle talen en rassen vandaan? Daarom duurt mijn seminar zo lang, omdat we dat allemaal behandelen. Hou vol, we zullen het allemaal behandelen.


Het tweede deel van deel l over

– de Big Bang en de leeftijd van de aarde.

Ik geloof dat de Bijbel het onfeilbare, geïnspireerde Woord van God is… dat ons precies vertelt hoe oud de aarde is. Dit is mijn familie… zonder de kleinkinderen.

De Bijbel zegt: in het begin. Wanneer was het begin? De eerste drie woorden: belangrijk dus.’Here, in het begin hebt U de aardegemaakt’ (Hebreeën 1 ). Wanneer? Hoe oud is de aarde? Een zeer belangrijk onderwerp. Sommige christenen zeggen van niet, maar ik zal het u bewijzen. Jezus zegt dat alles door Hem gemaakt is. ‘Door Hem is alles gemaakt.’Jezus weet hoe oud alles is en zegt: heeft u niet gelezen dat God in ’t begin… hen als man en vrouw gemaakt heeft. Hetzelfde in Marcus 10:6. Het begin. De Bijbel zegt dat de dood door de zonde gekomen is. De vraag is simpel. Heeft de mens de dood in de wereld gebracht? Dit zegt de Bijbel.Of heeft de dood, de mens in de wereld gebracht? Zoals de evolutie zegt. Totaal tegenovergesteld. Iemand zit ernaast. De Bijbel zegt dat de mens… de dood in de wereld heeft gebracht. Gingen planten dan niet dood… Voordat Adam zondigde? U moet dan eerst besluiten of planten levend zijn. Zijn planten levend in Bijbelse zin?
De Bijbel zegt dat Adam de eerste mens is. Er staat dat Adam 1 30 jaar oud was toen hij een zoon kreeg. Deze jongen was 1 05 en kreeg ’n zoon. Die jongen was 90 en kreeg ’n zoon. Als u de leeftijden in de Bijbel optelt, komt u op 6.000 jaar: 4.000 v. Chr.
Dus de Bijbel leert dat God, ongeveer6.000 jaar geleden, alles gemaakt heeft.4400 jaar geleden was er een vloed. De tijd voor de vloed was heel anders.
Dat behandelen we op DVD 2:Waarom werden ze 900 jaar oud? De leeftijden geven opgeteld ongeveer6.000 jaar. Ik doe veel debatten… en atheïsten zeggen altijd: Hovind, met wie trouwden Adams zonen? Dat is een goede vraag. De Bijbel zegt:
Zo verliet Kaïn de Here en vestigde… zich in het land Nod. Kaïns vrouw raakte in verwachting en kreeg een zoon. Maar wie was zijn vrouw? Er staat niet dat hij haar daar vond. Met wie trouwde Seth eigenlijk? Dat is een goede en eerlijke vraag.

De evolutionisten hebben een probleem. Zij geloven dat 20 miljard jaar geleden…’niets’ explodeerde en alles maakte. 4,6miljard jaar geleden koelde de aarde af. De rotsen veranderden in soep, en de soep werd levend, 3 miljard jaar geleden. Dat is de evolutietheorie. De eerste zichzelf kopiërende systemen… moeten zijn ontstaan in deze organische soep. 20 miljard jaar geleden de oerknal.4, 6 miljard jaar geleden koelde de aarde af, de rotsen veranderden in soep… en de soep werd 3 miljard jaar geleden levend. Dus onze voorvader was soep Dat is wat hun theorie leert.

Met wie trouwden Adams zonen eigenlijk? Adam leefde na het krijgen van Seth, 800 jaar en kreeg zonen en dochters. Hoeveel kinderen kun je krijgen. In 800 jaar? Heel wat toch? Een gelovige vriend van mij, een gelovige man, hij heet Jim Duggar… heeft 1 3 kinderen gekregen in 1 3 jaar. Hoeveel kan hij er in 800 jaar krijgen? Heel wat. Zet hem op Jim, laat de kinderen komen. Hij voedt ze gelovig op. Adam leefde na het krijgen van Seth, 800 jaar en kreeg zonen en dochters. Dus in de eerste generatie, trouwden ze met zussen. Trouwden met zussen? In de eerste plaats was er geen andere keuze. Ten tweede, waar zou u ze aangeven? Ten derde was er geen wetgeving tegen, totdat Mozes de wet 2500 jaar later gaf.
Er was geen wet nodig, omdat er nog geen misvormde chromosomen waren. Ziet u, alles aan u is overgeërfd. Zelf het krijgen van kinderen. Als uw ouders geen kinderen krijgen, dan zult u ze ook niet krijgen. Denk er maar eens over na en u zult zien dat ik gelijk heb. Je kunt niet met zussen trouwen, hoe zit dat met genetische overeenkomsten? Adam trouwde met zijn rib, over genetische overeenkomst gesproken. De atheïsten zeggen: dat is inteelt. Maar jullie atheïsten geloven dat… we allemaal van een rots afstammen. Leg me dat eens uit. Als u het ziet op papier, dan ziet u dat Adam lang genoeg geleefd heeft… om zijn achter achter achter achter-kleinkind te kennen. Noachs vader kan Adam gekend hebben. Stelt u zich eens een familiereünie voor. Iedereen op de kameel… we gaan over over over over grootvader Adam bezoeken.

Hij vertelt over de Hof, voordat de eerste vrouw d’eerste man uit huis en haard at. Ik vertel veel Adam en Eva grapjes. Ik hou van grapjes in het algemeen. Een vrouw zei: ‘waar zouden jullie zijn zonder vrouwen?’ -In de Hof van Eden.Maar het zou eenzaam zijn, ik geef het toe. Als u naar de grafiek kijkt, dan ziet u dat Noachs zoon Sem na de vloed… lang genoeg leefde om Abraham, lsaäk en Jakob te kennen. Ik las eens een vers in de Bijbel, die mij voor een lange tijd verwarde. Farao zei tegen Jakob: hoe oud bent u? Jakob zei: ik heb 130 jaren geleefd… en ben nog lang niet zo oud als mijn voorouders geworden zijn. Vreemd vers. Jakob kende misschien Sem, Arfachsad, Selah en Heber.Je kent een 600-jarige, en als een 30-jarige voel je, je dan nog piepjong. Mensen zeggen: de Bijbel is overgegaan van generatie op generatie. Nee, God heeft het geïnspireerd en bewaard. Genesis is geschreven… door 10 ooggetuigen. Er zijn 10verschillende auteurs van Genesis.Meer hierover op DVD deel 7.

Jezus zegt: Adams schepping is het begin. Loog Hij? Begreep Hij de moderne wetenschap niet? Of had Hij gelijk? Studieboeken leren de kinderen: dit is miljarden jaren geleden gebeurd. Ze gooien met deze getallen alsof het feiten zijn. ‘Miljarden jaren geleden.’Zelfs christenen beweren dat. Ik heb 3uur gedebatteerd met Hugh Ross.U kunt die banden verkrijgen. Hij zegt: de aarde is miljarden jaren oud. Ik zeg: nee dat is het niet. Een interessante conversatie. Ik denk dat dit onderwijs over miljardenjaren de dood voor de zonde plaatst.
En nu hebben we een dwaalleer. We behandelen nog veel meer hierover… in ons college CS101. De Bijbel zegt dat de dood door de mens is gekomen. Ten eerste staat de geloofwaardigheid van Genesis op het spel.
De vraag is heel simpel: kan een gemiddelde persoon het Boek begrijpen? Of hebben we een goeroe nodig? Als u zo iemand nodig hebt… zit u waarschijnlijk in een sekte. Ik word nerveus als iemand zegt:’in het origineel staat…’ Oftewel:’jullie hebben mij nodig voor uitleg.’Ik denk dat de gemiddelde persoon het Boek kan begrijpen. De geloofwaardigheid van Jezus staat op het spel. Hij citeerde het 25 keer. Hij zal dus in Genesis geloofd hebben. Bijna elk ander Bijbelboek… refereert aan Genesis.Dit is een heel belangrijk onderwerp. Als je de miljarden jaren wegneemt, dan ziet evolutie er echt belachelijk uit. Jezus zei: als u Mozes geloofd had, dan zou u Mij geloven, hij schreef over Mij.


En nu wetenschappelijke manieren om
aan te tonen dat de aarde veel jonger is:

In ’99 zei de krant: de wereldbevolking is over 6 miljard gegaan. Als u niet weet hoeveel een miljard is? Geen zorg, de overheid weet ’t ook niet. In 1 985 waren er 5 miljard mensen op de aarde. In 1800 slechts 1 miljard mensen. Bijna alle studieboeken zijn het erover eens: in 1 800 slechts 1 miljard mensen. Een simpel wetenschappelijk gegeven. En iedereen is het erover eens… dat de populatie snel groeit. Niemand bestrijdt dat. Maar de wereld is niet overbevolkt. De overbevolking propaganda is onzin. De hele wereldbevolking past twee keer in Jacksonville, Florida.Die ene stad beslaat 2,3 miljard vierkante meter. Bent u door Nebraska gereden? Kansas, Wyoming, Montana, Wisconsin? Mensen de wereld is niet overbevolkt. Vlieg naar het westen en kijk… uit het raampje. Als het overbevolkt is waar u leeft: Verhuis.Veel plaatsen zijn niet overbevolkt. Toen Jezus leefde, was er een kwart miljard mensen op planeet aarde. Op basis van de bevolkingsgroeicurve, ziet het er sterk naar uit… dat de hele wereldbevolking ongeveer 4400 jaar geleden begonnen is.interessant, want de Bijbel leert dat God 6.000 jaar geleden alles maakte.4400 jaar geleden was er een vloed.8 mensen hebben het overleefd: Noachs familie. Als je begint met een populatie van 8 mensen… dan krijg je een populatie van 5 of 6miljard in een paar duizend jaar.

Als u in evolutie gelooft, dan heeft u een probleem. U denkt dat er al 3 miljoen jaar mensen zijn. De populatie zou zijn gegroeid… Dat geeft 23.000 mensen per vierkante centimeter. Dat zou pas overbevolkt zijn. De mens is hier nog geen 3 miljoen jaar. Dat zou pas overbevolkt zijn. De mens is hier nog geen 3 miljoen jaar. God zei: vermenigvuldig je en bevolk de aarde. Krijg veel kinderen. Krijg een grote familie. Maar satan wil Gods plan kapot maken. God heeft de wereld gemaakt om bevolkt te worden. Jesaja 45.Jacques Cousteau: we moetende wereldbevolking reduceren. We moeten 350.000 mensen per dag elimineren om moeder aarde te redden. Hij eerst. Sommigen willen de populatie terugbrengen naar een half miljard. Zij willen een nieuwe wereldorde, waarbij zij de leiding hebben. De Heer heeft tegen de duivelin de hof van Eden gezegd: je zult op je buik kruipen en je zult je hele leven stof eten. De vrouw en jij, en al jullie nakomelingen, zullen vijanden zijn. Eén van haar nakomelingen zal jouw hoofd vermorzelen. Daarom heeft satan wanhopig geprobeerd elk mens te vernietigen. Hij haat mensen.. Herodes wilde baby Jezus vermoorden in Bethlehem.Wat deed hij? Hij vermoordde alle kinderen. Het lijkt erop dat satan de hele mensheid wil vermoorden. En hij stopt dit idee in de hoofden van sommige van zijn volgelingen. We kunnen hier nog uren over praten. Zie ook het college CS101… over ’t plan van de nieuwe wereldorde om de populatie te reduceren. De grafiek laat zien dat de mensheid hier nog maar 6.000 jaar is.4400 jaar zou prima overeenkomen met de bevolkingsgroei.

Nabij Elberton treft u de Georgia Gids Stenen aan, in een verlaten gebied. De Cherokee indianen noemen deze plaats het centrum van de aarde. Een stelletje onwetenden, heeft gezegd: laten we hier grote stenen neerzetten… Met daarop in 12 verschillende talen de1 0 geboden voor de nieuwe wereldorde. Gebod nummer 1: houd de wereldbevolking onder de half miljard. Zij denken dat we zo snel mogelijk de wereldpopulatie moeten reduceren. Een artikel: ergens in het verleden, is de mensheid door een trechter gegaan. Het is teruggelopen naar een paar duizend mensen, 70.000 jaar geleden. Ik denk dat het teruggelopen is tot 8mensen, ongeveer 4400 jaar geleden.

De melkwegstelsels draaien, maar de sterren aan de binnenkant gaan sneller. De melkwegstelsels verliezen hun spiraalvorm. Dus de vraag is: als ze miljarden jaren oud zijn, waarom hebben ze nog steeds een spiraalvorm? Voor de creationist is dit geen probleem. Ze zijn niet miljarden jaren oud.

Sterren exploderen zo af en toe. Dit gebeurt gemiddeld elke dertig jaar. Toch zien we maar 300supernova-ringen. Dat duidt op ’n paar duizend jaar. Waarom zijn er geen miljoenen van?’Nieuwe sterren worden gevormd… en vervangen de opgeblazen sterren.’Niemand heeft ooit ’n ster zien vormen. De leraren onderwijzen dat rode sterren evolueren in witte dwergsterren… wat miljarden en miljarden jaren kost. Het lijkt waar te zijn dat rode sterren… in witte sterren veranderen. Maar dit kost niet miljarden jaren. Al de oude astronomen beschrijven Sirius als een rode ster. Kijk maar terug in de geschiedenis. Vandaag is Sirius een witte dwergster. Dat gebeurde binnen 2000 jaar en niet in miljarden jaren.

Sommige van de planeten koelen af. Je kunt niet af blijven koelen. Op ’n bepaald moment ben je afgekoeld. Er staat koffie op tafel en ik zeg: raak de koffie niet aan, het is heet. En u zou vragen: Van wie is het? Geen idee, het staat er al 400 jaar. Dan zal het niet heet meer zijn. Deze planeten zijn niet miljarden jaren oud. Jupiter heeft ’n maan: Ganymedes.Het heeft nog steeds een sterk magnetisch veld: een hete kern dus. Zelfs atheïsten geven toe dat het al afgekoeld zou moeten zijn. Het is niet miljarden jaren oud.

Saturnus heeft ringen, maar deze… bewegen langzaam weg van de planeet. Saturnus ringen zijn een indicatie… dat het niet miljarden jaren oud is. De maan draait om de aarde. Hoeveel van u wisten dat al? Terwijl de maan rond de aarde draait, gaat het steeds verder weg. Het is maar een paar centimeter per jaar, niets bijzonders. Geen zorgen. De maan gaat elk jaar verder van de aarde af. Dit wordt gecompliceerd… dus let goed op. De maan gaat elk jaar verder van de aarde af. Dat betekent,
Dat het eerst dichterbij was. Wie van u snapt dit zonder hulp? Als u de maan dichterbij brengt… creëert u een probleem, want de maan veroorzaakt de getijden. In Pensacola, waar ik woon, daar maak je, je zorgen over de getijden. Als je de maan dichterbij brengt, dan worden de getijden hoger. Als je de maan 1 /3 dichterbij brengt, dan kwadrateer je het… en krijg je 9 keer de aantrekkingskracht. Als je de rekensommen maakt… dan zweefde de maan 1,2 miljard jaar geleden net boven het aardvlak. Dat verklaart wat er met de grote dinosaurussen gebeurd is. Naar de maan. Je kunt niet zeggen dat het 4,6 miljard jaar oud is. Geofysisch onmogelijk.

Er vliegen kometen door de ruimte, maar die verliezen continue materiaal. Al het materiaal vliegt eraf. Dit houden ze maar ongeveer 1 0.000 jaar vol. Omdat je maar niet materiaal kunt blijven verliezen. Het is net als uw bankrekening. Als uw
Uitgaven uw inkomsten overschrijden… dan wordt dat uw ondergang. Kometen verliezen materiaal. Ze gaan ongeveer 1 0.000 jaar mee. In een seminar zei ik dat kometen… een indicatie is dat het zonnestelsel minder dan 1 0.000 jaar oud is.

En één atheïst heeft een hele website aan mij gewijd. Een anti-Hovind website. Er zijn nu meer dan 400 anti-Hovind websites. Ik ben zo trots op mezelf. De Bijbel zegt dat wij het zout van de aarde behoren te zijn. Zout irriteert. Ik heb aangeboden om met al deze mensen in debat te gaan… met de helft van mijn hersencapaciteit. Ze willen liever een e-mail debat. Ik heb gezegd: jongens, ik typ 12 woorden per minuut met 19 fouten erin. Met 1 000 e-mail per week… ben ik niet van plan een e-mail debat aan te gaan met wie dan ook. Ik heb maar amper genoeg tijd om te slapen en te eten. Het is druk bij ons. Maar als je publiekelijk met mij wilt debatteren: prima. Ik neem het tegen hen op, met christelijke liefde natuurlijk.

De atheïst zei: ‘Hovind, weet je niet waarom we nieuwe kometen hebben? Er zijn nog kometen omdat er nieuwe bijkomen, vanuit de Wolk van Oort.’Hij zegt: in 1 950 stelde de Nederlandse astronoom, Jan Oort, voor… dat wil zeggen hij bad, hij hoopte… dat er een grote schil van kometen is die continue nieuwe kometen binnenbrengt. Hij zei: deze Wolk van Oort is 50.000astronomische eenheden verwijderd. Een astronomische eenheid is de afstand tussen de zon en de aarde. Pluto zie je alleen met een heel goede telescoop. En Pluto is 39,44… astronomische eenheden (A.E.)van ons verwijderd. Je kunt met zekerheid geen komeet zien die 50.000 A.E. van ons verwijderd is. Niemand heeft ooit de Wolk van Oort gezien, zelfs Oort niet. Het is gebaseerd op een wiskundige fout. Er is geen Wolk van Oort. De spotter zei: ‘u zult eerst moeten bewijzen dat de Wolk van Oort… en andere bronnen niet bestaan.’ Hoe kun je bewijzen dat iets niet bestaat? Hij probeert de bewijslast te verschuiven.liberalen zijn hier erg goed in. Het is zo gemakkelijk dat te doen. Stel ik zeg: ‘watermeloenen zijn vanbinnen blauw, totdat je in de schil snijdt. Bewijs dat ik ongelijk heb.’ Stel ik verzin een verhaaltje en u moet bewijzen… dat het niet waar is, dan kan ik u de rest van uw leven bezighouden.
Moet ik hun fabeltje over een Wolk van Oort ontkrachten met bewijzen? Zo werkt de wetenschap niet. Jij moet bewijzen dat het wel bestaat. Wat we weten is dat er kometen zijnen dat ze 6.000 jaar bestaan. Ik heb geen problemen met de kometen. Nee Dave, jij hebt een probleem… met de kometen. Ik heb geen probleem. Ze passen prima in mijn theorie.

De Bijbel zegt: de hemelen vertellen Gods glorie. De evolutietheorie zegt dat de zon en de sterren vóór de aarde ontstaan zijn. De Bijbel leert het omgekeerde. Alles in de evolutietheorie is andersom. Christenen vragen: zou God de evolutie niet gebruikt kunnen hebben? 1. De Bijbel zegt het anders. 2. Je hebt een achterlijke god die moet oefenen .3. Je god is wreed en meedogenloos. Jij hebt een andere god dan ik. God heeft geen evolutie gebruikt. We behandelen dit op DVD deel 7… over ’t theïstische evolutiestandpunt. In de Bijbel komt de aarde voor de zon… evolutie heeft de zon voor de aarde.
De Bijbel: de oceanen voor het land… de evolutie heeft land voor de oceanen. De 2 theorieën zijn niet verenigbaar. Ze zijn onverenigbaar. Ze zijn tegenovergesteld.

‘Wanneer ik uw hemelen aanschouw. ‘ Hij zegt ‘wanneer’ niet ‘indien’. Doe de TV uit en aanschouw af en toe eens de hemelen. Als uw kind graag naar de wolken kijkt, of naar de sterren, laat hem dan alleen. Tenzij hij nog huiswerk moet doen.
Maar het is goed om te zien… wat God gemaakt heeft. De psalmist zei: een vuur ontbrandde bij mijn ‘musing.’Het woord ‘musing’ betekent’ overdenken’. Engels is een gave taal. Een theïst gelooft in God. Zet de ‘a’ ervoor en je krijgt ’t tegenovergestelde. Een atheïst gelooft niet in God. ‘Musing’ betekent ‘denken’.’Amuseren’ betekent ‘niet denken’. Dat is de letterlijke betekenis. Ze hebben complete parken in dit land, om dat te doen. ‘Amusementsparken’ (pretparken. Een plaats om niet na te denken.’Wanneer ik uw hemelen aanschouw, het werk van uw handen, de sterren… die U hun plaats gegeven hebt, wat is de mens, dat U aan hem denkt? Een mens die over Gods werk nadenkt, is niet onder de indruk van de mens. Zijn er in de slaapkamer van uw kindposters van popsterren en sporthelden… dan zijn uw kinderen getraind om na te denken over wat de mens kan doen.’Hij gooide de bal door de basket. Zag je dat? !’Wie kan ’t wat schelen over 1 000 jaar? Wie kan dat wat schelen over 20 jaar? Wie heeft de Stomme Bowl, uh SuperBow l 0 jaar geleden gewonnen? Kan het iemand wat schelen?
Het is niet belangrijk. Volwassen mannen die om één bal vechten. Ze kunnen er zelf één kopen. We worden enthousiast over domme dingen.leder mens kan 2 biljoen sterren bezitten. Besteed tijd om ernaar te kijken. Op DVD deel 7 meer over de sterren. Hoe we het licht kunnen zien… van miljarden lichtjaren ver. DVD deel 7 geeft uitgebreid antwoord.

De Bijbel zegt: spreek tot de aarde en het zal je onderwijzen. De aarde is net een grote magneet. Het magnetisch veld van de aarde… De magneet wordt zwakker. Wat betekent dat het sterker was. Conclusie: de aarde kan niet ouder zijn dan 25.000 jaar. De hitte zou het leven op aarde hebben vernietigd. Dat betekent ook… dat koolstofdatering niet werkt. Het onderbeen van een mammoet… werd koolstof gedateerd op 1 5.000jaar oud. De huid was 21 .000 jaar oud. Over een langzame geboorte gesproken. Eén deel 29.000 jaar oud… en andere delen 44.000 jaar oud. Het werkt gewoonweg niet.’Het magnetisch veld wordt zwakker omdat het onderdeel is van ’n patroon… van omkeringen. Het magnetisch veld is zich aan het omkeren.’ Pure onzin. Er zijn sterkere en zwakkere magnetische gebieden, niet omgekeerde. Dit is allemaal onderdeel van ’n theorie die continentendrift heet. Ze zeggen: ‘miljoenen jaren geleden waren alle continenten verbonden.’En moeten Mexico en Centraal-Amerika weggelaten worden. Hé señor, waar is Mexico, Panama, Costa Rica, Guatemala? Wat zelfs een kleuter duidelijk is:
Als je het water uit de oceanen haalt… dan zult u zien dat er grond onder zit. Geloof ik dat de continenten… ooit verbonden waren? Dat zijn ze nog steeds. Het is niet leeg onder de oceanen. Ze zijn nog steeds verbonden… maar de lage plaatsen staan vol water. Wat een domme theorie. De continenten bewegen wel een beetje. Ik waardeer Walt Browns hydroplaat theorie, die verklaart alles.

De Sahara heeft een overheersende windrichting. De wind blaast meestal… in dezelfde richting. Probleem. De hete lucht uit de woestijn doodt de bomen… ernaast en dat wordt vervolgens woestijn. Als die grond gesteriliseerd is..Dan is ’t moeilijk om ’t weer vruchtbaar te krijgen: dit heet woestijnvorming. De Sahara groeit met 6 km/jaar. Na lange bestudering zeiden ze: de Sahara is ongeveer 4.000 jaar oud. Dat is behoorlijk oud. Als de aarde… miljoenen jaren oud is, waarom is er dan nergens een grotere woestijn? Waarom is de grootste woestijn ter wereld minder dan 4.000 jaar oud? Ik heb een theorie over die woestijn. Ik geloof dat 6.000 jaar geleden… God alles gemaakt heeft.4400 jaar geleden was er een vloed. Een woestijn onder ’n vloed kan niet. De woestijn groeide toen ’t water weg was. Psalm 1 04: de bergen rezen op, de dalen daalden neer, het water stroomde eraf. De Bijbel leert dus dat de grootste woestijn minder dan 4400 jaar oud is. Het is zo. Misschien heeft de Bijbel wel gelijk.


Soms vinden ze olie onder de grond. De olie staat vaak onder enorme druk… tot wel 1 300 bar. De olie spuit uit de grond. 1 300 bar. Men weet dat de druk van de olie groter is dan ’t gewicht van de rotsen erboven. Probleem. ’t Zou de rotsen doorbroken moeten hebben binnen 10.000 jaar. Als de aarde miljoenen jaren oud is, waarom is er dan nog steeds oliedruk? Wat is olie? Olie is gevormd door samengeperste organismen. Ze zijn door hitte en druk in olie veranderd. Ze kunnen nu olie maken… in het laboratorium in 20 minuten van een lading vuilnis. In Australië zetten ze rioolslib
Om in olie in 30 minuten. Sinclair heeft de dinosaurus als logo. Ze zeggen: de dinosaurussen… zijn omgevormd tot olie. Ja, jongens en meisjes, ze rijpten 80 miljoen jaar lang. Ik denk het niet. Ik heb een theorie over olie. Ik geloof dat 6.000 jaar geleden God alles gemaakt heeft. 4400 jaar geleden was er een vloed. In die vloed zijn veel wezens verdronken. Ze werden begraven en het werd heel zwaar. Ze werden samengeperst tot olie. De olie is van de mensen en de dieren die verdronken zijn in de vloed. U bent vandaag hierheen gereden, op enkele van uw voorouders. Zeg bij het tanken: tot ziens opa, je had naar Noach moeten luisteren… hij zei toch dat het ging regenen?

Een paar jongens zegde: we weten dat u onderwijst dat de aarde 6.000 jaar oud is. We willen bewijzen dat u ernaast zit. Kom maar met ons mee. Ze namen me mee naar het Denver nationaal ijskern laboratorium… waar een enorme vriezer staat. We liepen naar binnen, 36 graden onder nul. Ik heb Florida-bloed, dat was koud. Voor jullie is dat zomer, 36 graden onder nul. Ze zeiden: wij gaan naar de Zuidpool en Groenland en boren gaten in het ijs. En we bewaren het materiaal uit deze gaten. Moet wel ’n overheidswerk zijn. We bewaren deze monsters in deze vriezer. Kijk eens naar deze monsters. Ik zei: dat zal heel interessant zijn. Ze zeiden: Hovind, zie je deze ringen? Ik zag ze. Ze zeiden: in de zomer smelt het ijs, en dan bevriest het weer… en wordt helder ijs. Maar in winter, pakt de sneeuw samen, en dan wordt het wit. Donker/licht, donker/licht komt overeen met zomer/winter, zomer/winter. Het diepste gat is 3.000 meter diep. En je kunt de ringen tellen: 135.000 jaarringen. Waarom leert u dat de aarde maar 6.000 jaar oud is? Ik zei: nemen jullie niet aan dat het jaarringen zijn?
Een aantal vliegtuigen kwam zonder brandstof te zitten tijdens WO II.Ze stortten neer in Groenland.Een rijke man besloot deze vliegtuigen uit het ijs te halen. ’t Verloren eskader. In 1 990 vonden ze de vliegtuigen. Ze lagen 80 meter beneden het oppervlak. Sinds WO ll. Ze vonden ze met behulp van radar en lokaliseerden een P-38.Ze smolten een gat naar beneden, dieper en dieper, en uiteindelijk bereikten ze… het vliegtuig. Ze brachten die naar boven en zetten het weer in elkaar. In de herfst van 2002 vloog het weer. Een P-38 uit WO II.Ik heb gesproken met de man die het vliegtuig heeft opgegraven. Bob Cardin. Ik zei: het heeft 48 jaar in de grond gezeten, en het zat 80 meter diep… dat is 1,67 meter per jaar. Het diepste gat van deze jongens… was 3.000 meter diep. Deel dat door 1,67 en je komt uit op 1 800 jaar. De diepere lagen worden samengeperst, ze veranderen in gletsjer firn.4400 jaar, zoals de Bijbel zegt, is meer dan genoeg tijd om het ijs te verklaren. Ik bezocht Bob en zei: jij hebt het vliegtuig opgegraven, is dat correct? Hij zei: ja, we waren met een team. Ik vroeg: hebben jullie toen ook… door ijs ringen heen gesmolten? Hij zei: o ja, er waren honderden. Hoe krijg je honderden jaarringen in 48 jaar tijd en niet 48 jaarringen? Hij zei: o nee, er waren honderden. Ziet u mensen, dit zijn geen jaarringen. Ze komen niet overeen met zomer/winter, maar met warm/koud. Daar kun je hier 5 per dag van krijgen. Hier is iemand van Scientific American… die ze nog steeds jaarringen noemt. Of hij is onwetend of een leugenaar. Onwetendheid kun je repareren, domheid is voor altijd. Dat is ’t verschil.
Iemand uit Alaska schreef: ik werk hier met de Eskimo’s… en kreeg 15 sneeuwlagen op mijn auto in 8 uur tijd. Niet 15 centimeter, 15 verschillende lagen sneeuw. Eskimo’s kennen 40 verschillende woorden voor sneeuw. Waar moet je anders over praten?

Ons wordt geleerd, dat de aardlagen elk een andere leeftijd hebben. Onzin.De lagen zijn ontstaan tijdens de vloed. Over de hele wereld zijn versteende… rechtopstaande bomen gevonden, die deze lagen verbinden. www.drdino.com.Zoek ’t artikel over polystrate fossielen. Verstenen kost niet veel tijd. De berg Sint Helena blies bomen in het Spiritmeer. Veel ervan beginnen… al te verstenen, binnen 20 jaar. Hier ziet u een versteende hond in een boom… toen ze het omhakten voor brandhout.’Verzaag die boom niet, er zit ’n hond in.’Gefossiliseerd tot steen. Hier een versteende vis die aan het baren is. Het duurt niet miljoenenjaren om te baren. Hier een versteende cowboylaars, met het been er nog steeds in. Ik heb hier de artikelen op de tafel, over de kalksteen cowboy. Meer over snelle fossilisatie op DVD 6.

De Mississippi rivier. Ik had laatst een debat in Mississippi. De Mississippi legt sediment neer… met ’n snelheid van 80.000 ton per uur.80.000 ton grond per uur… gaat door de Mississippi en wordt gedumpt in New Orleans.Die delta wordt groter en groter en groter. Ze hebben die delta bestudeerd. en zeiden: Het heeft 30.000 jaar geduurd om al deze grond hier te krijgen. Als de aarde miljoenen jaren oud is, waarom ligt dan nog niet… de hele Golf van Mexico vol grond? Ze zeggen: 30.000 jaar geen 6.000 jaar. O, nee dat is niet zo. Ik heb een theorie over die delta. Ik geloof dat 6.000 jaar geleden God alles gemaakt heeft.4400 jaar geleden was er een vloed. Toen het water zich terugtrok… is ongeveer de helft van die grond, in 20 minuten weggespoeld. Dus het lijkt zo dat het 30.000 jaar heeft gekost. Maar ze vergaten de vloed. Een vriend werkte in de olievelden. Hij boorde in de Golf van Mexico… op zoek naar olie. Ze boorden door 4250 meter grond… en raakten bomen van 18 meter hoog. De vloed heeft ’t meeste van de erosie… veroorzaakt in de Golf van Mexico.
Hier de oudste boom ter wereld. Het is een dennenboom. Hij is 4300 jaar oud volgens dit studieboek. Het oudste organisme ter wereld. Sommigen zeggen: wij kennen ’n boom… van 4600 jaar oud. Maar het is heel gewoon dat bomen soms 2 ringen… per jaar produceren. Boomring datering is niet een exacte wetenschap. Maar 4300 jaar oud, de oudste levende boom, dat is interessant. Als de aarde miljoenen jaren oud is, waarom zijn er dan geen oudere bomen? Waarom is de oudste boom 4300 jaar oud? Ik heb daar een theorie over. Ik geloof dat 6.000 jaar geleden, God alles heeft gemaakt.4400 jaar geleden was er een vloed die alles verwoest heeft.
De oudste boom: 4400 jaar oud. Tenzij er één zich opnieuw geworteld heeft. Ik heb geen probleem met de oudste boom. Het past perfect in de Bijbel.

Dit is een foto van een koraalrif. Het grootste koraalrif ligt in Australië.Het heet de Great Barrier Reef. Ik werd gevraagd te spreken in een kerk… in Brisbane. Ik zei: hier moet ik over bidden. Hij zei: Ja.Ik nam mijn familie mee en dook met mijn dochter bij de Great Barrier Reef.Het was ongelooflijk. Tijdens WO II zijn er gedeelten van het rif beschadigd.
De milieufreaks gingen kijken hoe snel het terug zou groeien. Ze keken 20 jaar lang hoe het groeide. Het was een overheidsproject. Ze concludeerden dat het minder dan4200 jaar oud was. Dat is interessant. Als de aarde miljoenen jaren oud is, waarom hebben we dan nergens… een groter koraalrif? Waarom is het grootste rif minder dan 4200 jaar oud? Ik heb daar een theorie over.

U weet wat het is. Hier is een foto van de Niagara watervallen. Ik was er ’n week geleden. Het studieboek zegt: ‘de rotsrand boven de Niagara is al bijna 9900 jaar… aan het eroderen.’Hoe weten ze dat?’t Water gaat over de rand en breekt de rotsen eraf. De waterval gaat achteruit. Het erodeert achteruit. Het ging met 1,4 meter per jaar achteruit… totdat ze het meeste water omgeleid hadden voor waterkracht. Maar tot aan de dertiger jaren: 1,4 meter per jaar. Charles Lyell zei in 1 841: de Niagara watervallen zijn daarginds… maar vroeger waren ze hier. De Niagara watervallen gaan achteruit door die geul. Die geul is 11 kilometer lang. Lyell zei: het kostte 10.000 jaar om dat allemaal… weg te eroderen. Later veranderde hij dat in 35.000 jaar. De mensen die er leefden zeiden: Charlie, het erodeert veel sneller. Charles Lyell schreef ‘Principes van de Geologie’. Charles Lyell hield niet van de Bijbel en wilde die in diskrediet brengen. Dit boek vernietigde het geloof van Darwin. Zie ook DVD deel 4.Hij verzon deze getallen om de Bijbel in diskrediet te brengen.Hij wist dat er een limiet was aan de lengte van het erosieproces.
Het water valt over de rand in de 11 kilometer lange geul. Dit studieboek zegt:’t Kostte 9900 jaar om 12 km te maken. De Niagara watervallen zijn nu hier. Het lag verder in het noorden. Het erodeert richting het zuiden. Als de aarde miljoenen jaren oud is… waarom is het dan nog niet aangekomen bij het Eriemeer? Ik heb daar een theorie over. Ik geloof dat 6.000 jaar geleden..God alles gemaakt heeft.4400 jaar geleden was er een vloed. Toen het vloedwater zich terugtrok, is ongeveer de helft van die geul… in 20 minuten weggespoeld. Want er was veel meer water en zachte rots. Zo vlak na de vloed. Het erodeert veel sneller als het zacht is. Dus het kan er zo uit zien… dat het 9900 jaar geduurd heeft. Maar ze vergaten de vloed. Het zou trouwens 8400 moeten zijn, als men de juiste deler had gebruikt. Tezamen met minerale zouten.

De oceanen worden met de dag zouter. Als de oceanen miljoenen jaren oud zijn, waarom zijn ze dan niet zouter? Kun je me dan vertellen hoe de zoetwatervissen het overleefd hebben? Ik zei: neemt u niet aan dat de vloed uit zout water bestond? Hij zei: de oceaan bestaat uit zout water. Ik zei: ja, dat is het vandaag. Tijdens de vloed was het voornamelijk zoet. Het was misschien een zootje… maar voor het merendeel zoet water.ik denk dat de oceanen geleidelijk… zouter zijn geworden. Sommige dieren hebben zich aangepast aan zout water. En zo hebben we vandaag zoet- en zoutwater krokodillen… met een gezamenlijke voorouder:
Een krokodil. Hij zei: ‘dat is evolutie.’ Onzin. Van een zoet- naar een zoutwater krokodil… is een kleine verandering, vergeleken met wat jij gelooft: een rots die een krokodil wordt. Dat zou een grote verandering zijn.

Hoeveel zijn in een grot geweest? De Gids zegt: ‘raak de rotsformatie niet aan. Het kostte miljoenen jaren om ze te Vormen.’ Altijd dezelfde toespraak. Ga naar Carlsbed: ’t kostte 250 miljoen Jaar. Ze zeggen dat het 1 000 jaar kost… Om de 2,5 centimeter te laten groeien. Ik dacht het niet. Hier 1 27 centimeter lange stalactieten onder het Lincoln monument van 1 922.
Hier een vleermuis onder druipsteen, geconserveerd door stalagmieten… die nog langzamer groeien. Hier stalactieten van 5 cm in een koelhuis… in Pensacola, Florida.Er is een gebouw in Indiana… dat 40 jaar open is geweest. De kelder zit vol met druipsteenformaties. Hier een grot in Australië, die 55jaar dicht is geweest. Het zit nu vol… stalagmieten, stalactieten, kalkgordijnen, kalkpilaren in 55 jaar. De 2 mensen geven de schaal aan. Er groeit ’n 33 centimeter lange stalactiet… aan een druppende pijp, in een gebouw dat 7 jaar voor deze foto was gebouwd. Op de vloer was ’n stalagmiet gegroeid.die ik nu heb. Het is 7 jaar oud. In Texas hebben ze een parkeergarage gebouwd. Ze moesten een bak bouwen… om de druppels op te vangen, omdat er stalagmieten op de auto’s groeiden. Een man uit Wyoming had ’n hete bron en stak er 100 jaar terug een pijp in. Het water kwam uit de pijp. Iedereen dacht: hij heeft ’n fontein in zijn tuin. Het water verdampte, waardoor er mineralen achterbleven. Kijk maar naar uw gootsteen. De man stierf en de pijp bleef in de tuin zitten. Hier is het 100 jaar later (foto. Daar is veel ontkalker voor nodig zijn, of niet soms? Vertel me niet dat het miljoenen jaren duurt om dit soort formaties te vormen.iemand in de straat stak later een pijp inde grond. Behoorlijk indrukwekkend.

Met onze erosiesnelheid eroderen de continenten plat binnen 14 miljoen jaar. Landverschuivingen, modderstromen, bodem kruip, massabeweging, exfoliatie… lawines. Valt de grond wel eens omhoog? Het is altijd naar beneden. Hoe kunnen dan fossielen, 300 keer ouder, boven het zeewaterniveau zijn? Een atheïst zei: ‘soms komt de aardkorst omhoog en soms daalt hij.’Je hebt vulkanen. Voeren die rotsen mee? Waar worden de fossielen… gevonden? In afzettingsgesteente. Denk erover na.

Er zijn overal enorme erosiepatronen op plaatsen waar het nauwelijks regent. Grand Canyon is gevormd in een paarweken. Het is niet langzaam gevormd… door de Colorado rivier. Er zijn rimpelpatronen van 1,6 kilometer uit elkaar. Gigantische rimpelpatronen in Zuid-Irak.Bewijs van een enorme hoeveelheid… snel bewegend water. Een vloed is de beste verklaring. De Zargos Keten.

De oudste talen in de wereld zijn minder dan 6.000 jaar oud. Dat komt overeen met de Bijbel.Volgens de Chinese kalender… is dit het jaar 4703.Misschien zijn ze gestart met Noach.Voor Noach was de vloed een eenjarige cruise. Of Sem, die 100 jaar voor de vloed leefde. Ze denken dat Fuhi de vader is… van hun beschaving. Volgens de Hebreeuwse kalender is dit ’t jaar 5763.Waarom zijn er geen historisch betrouwbare overleveringen… van meer dan 5.000 of 6.000 jaar oud? De Egyptische kalender vertrouw ik niet. Daarin wordt van alles uitgerekt.

Het bewijs voor een jonge aarde is overweldigend. Maar de studenten… krijgen dit nooit te zien. Ze hebben miljarden jaren nodig… om hun theorie er in te passen. En ik geloof dat er een interessante reden is… waarom ze één visie te zien krijgen. Ze zijn bang dat onze kinderen… met een filosofie komen zoals onze grondvesters: geloof in de schepping. Als mensen in de schepping geloven, dan worden het geen goede slaven. De onafhankelijkheidsverklaring zegt: alle mensen zijn gelijk geschapen. Ze hebben van de Schepper bepaalde rechten gekregen. Mensen die dat geloven worden geen goede slaven. Ze gooien de thee in de havenen beginnen een grote oorlog. De evolutietheorie vormt een deel van een plan voor een nieuwe wereldorde. Je moet de mensen onderdanig houden. We behandelen dit op DVD deel 5.Mensen verliezen hun geloof in de Bijbel voor namelijk vanwege dit evolutieonderwijs. Dat is precies wat er gebeurd is met Crawford Toy. Haast niemand kent hem. Ze kennen wel het meisje waarmee hij bijna getrouwd was: Lottie Moon.Zij werd een grote zendelinge in China.Crawford Toy ging naar Europa… en bestudeerde evolutie. Hij begon het te geloven. Hij kwam terug en vertelde het aan zijn seminarie klas. Hij zei: de Bijbel leert een zesdaagse schepping, maar dat is niet zo. Als Bijbelleraren de Bijbel niet geloven laat ze dan een andere baan zoeken… in plaats van het geloof van hun leerlingen te vernietigen. Crawford dacht: er staat een fout in de Bijbel. Maar zijn theorie was fout. Hij was gehersenspoeld. Het is eenvoudig om gehersenspoeld te worden.

Ik ga proberen het hele publiek te hersenspoelen. Misschien bent u nog nooit eerder gehersenspoeld. Het is veilig. Ik zal u een klein verhaaltje vertellen en u ondertussen hersenspoelen. Als u het antwoord op mijn vraag weet, heeft u mijn seminar al gezien. Als u het niet weet, bent u succesvol gehersenspoeld. Hier is het verhaaltje, heel simpel. Er was eens een mandie ‘home’ (thuis) rennend verliet. Hij rende een stukje en sloeg links af. Hij rende een stukje en sloeg links af. Hij rende een stukje en sloeg links af… en rende terug naar ‘home’. Terwijl hij naar ‘home’ rende… zag hij 2 gemaskerde mannen die op hem wachtten. Wie waren zij? En waarom verliet hij ‘home’ rennend? Als u het weet, steek uw hand op. Laten we het nog een keer proberen. Er was eens een man… dat ‘home’ rennend verliet. Hij rende een stukje en sloeg links af. Ik geef u een hint, dit is belangrijk. Hij rende een stukje en sloeg links af. Hij rende een stukje en sloeg links af en rende terug naar ‘home’. Terwijl hij naar ‘home’ rende, zag hij 2 gemaskerde mannen. Wie waren de gemaskerde mannen? En waarom verliet hij ‘home’ rennend? Wie heeft het nog meer opgelost? Laten we het nog een keer proberen. Maar nu zal ik u ont-hersenspoelen. Het ging al mis in de eerste 5 seconden. U zult voelen hoe u ont-hersenspoelt wordt als ik het verhaaltje weer vertel. Want deze keer laat ik u ’n plaatje zien. Dit plaatje zal u ont-hersenspoelen. Hier gaan we, let op. Er was eens een man die ‘home’ rennend verliet. Hij rende een stukje en sloeg links af. Hij rende een stukje en sloeg links af. Hij rende een stukje en sloeg links af en rende terug naar ‘home’ Hij zag 2 gemaskerde mannen. Wie waren de gemaskerde mannen? De catcher en de scheidsrechter. Is het echt zo gemakkelijk…om gehersenspoeld te worden? Ja.Zo gauw ik zei: een man verliet ‘home’… begon u te denken aan ’n huis. Daarom wist u niet wie die mannen waren. Als u iemand van het spoor afbrengt in de eerste seconden, dan hebt u hem.

Wilt u zien hoe duizenden kinderen gehersenspoeld worden in uw provincie? Het werkt als volgt. Het is simpel. De kinderen gaan naar de kleuterschool… en ze krijgen dit boek: ik kan lezen over dinosaurussen. Kunt u raden wat de eerste zin in het boek zegt?’Miljoenen jaren geleden’. Hoe wist u dat? Heeft u ook van die boeken in uw openbare bibliotheek? En in de schoolbibliotheek? Hoe zit het met de tv? Zelfs dokter Seuss zegt: miljoenen
Jaren voordat jij werd geboren… Miljoenen jaren geleden… Dit is Jezus een leugenaar noemen. Jezus zei dat de schepping van Adam het begin was. Er was geen dood totdat Adam zondigde. Een ernstig verschil in geloofssystemen. Sommige mensen zullen zeggen: als de Bijbel gelijk heeft. De Bijbel zegt dat sommigen 900 jaar oud werden. Hoe is dat mogelijk? Dat behandelen we op DVD deel 2.’De hof van Eden’ behandelt dat. Waarom ze 900 jaar oud werden. Hoe zit het met de dinosaurussen? Dat behandelen we op DVD deel 3.Dinosaurussen hebben altijd met de mensen geleefd.Als een leraar je vertelt dat je als slijm begonnen bent en zo een mens werd… dan is dat een filosofie, die je geloof kapot zal maken. ‘Laat u niet misleiden door mensen met hun filosofieën en verleidelijk gepraat… die hun ingegeven zijn door de wereld geesten en niet door Christus.’Als een kind 12 tot 1 6 jaar op school zit in uw stad, hoe ziet hij dan de wereld? Hij zal in de evolutietheorie geloven. De Bijbel zegt: in ’t begin maakte God… Als de Bijbel het juist heeft over het begin, dan misschien ook over het einde. Misschien is het waar: als je Jezus niet in je hart hebt, dan ga je naar de hel. Wie de Zoon niet heeft, heeft het leven niet. De straf van God blijft op hem. God heeft deze wereld gemaakt. Het is van Hem.Hij maakt de regels of u het nu leuk vindt of niet. De wereld is van Hem.We zijn allemaal schuldig aan het breken van Zijn regels. Paulus zei: zonder wet… had ik niet geweten wat zonde is. De wet toont aan dat we zondaars zijn. Hier de 10 geboden. Hij zegt duidelijk in het negende gebod: u mag niet liegen.
Lieg niet. Hoeveel van u hebben wel eens gelogen? Kom op, steek uw hand op, anders liegt u nog een keer. Geef me niet zo’n vrome blik. Nummer 8: u zult niet stelen. Wie van u heeft ooit iets gestolen? Kom op, handen omhoog. We zijn met z’n allen leugenachtige dieven. Wilt u de hele lijst lezen, en zien hoe we het doen? We zijn allemaal overtreders van de wet, dus moeten we gestraft worden. Of u kunt een plaatsvervanger zoeken. En als u denkt dat uw goede werken… de slechte zullen uitvlakken, dan bent u echt misleid.’Edelachtbare, ik heb 1 mens vermoord. Heel veel heb ik niet vermoord. Mijn goede werken doen mijn slechte teniet.’ Daar trapt hij echt niet in. God zal u niet straffen voor uw goede werken, alleen voor de slechte. En het loon voor één zonde, is de dood. Dus u zit in serieuze problemen. Vindt een plaatsvervanger.

Op 9 februari 1 969 zei ik: Heer, ik verdien het om naar de hel te gaan. U bent in mijn plaats gestorven. Dus wilt U mij nu vergeven en redden? Ik bad en vroeg de Heer mij te redden. En Hij heeft mij één van Zijn kinderen gemaakt. Als ik nu iets verkeerd doe… dan is het een ander verhaal. God was mijn Rechter, maar nu is Hij mijn Vader.Als mijn kind iets verkeerd doet, dan bel ik de politie niet. We lossen het op binnen de familie. Doet iemand anders het… dan haal ik misschien de wet erbij, want het is niet mijn kind. Als Gods kind wordt u heel anders behandeld als u zondigt. Hoe zit het met u? Zit u in de familie? Deze herten hebben uitgevonden… dat als ze in het water staan, de bosbrand langs hen heen gaat. Wist u dat als u in Christus bent, Gods oordeel om u heen gaat? Ik word niet geoordeeld. Niet voor mijn zonden in elk geval. Ik zou in de problemen zitten.
Hoe zit het met u? Wat als we morgen allemaal dood zijn?
Ik weet niet wanneer we dood gaan. Eens zal ik doodgaan. Het is het laatste wat ik doe. Ik kom er niet onderuit. Als u vandaag dood zou gaan, waar zou u heen gaan? U zou er over na moeten denken, want u zult een lange tijd dood zijn. George Washington stierf 200 jaar geleden. Hij is nog steeds dood. Hoelang moet hij nog? Een lange tijd dood. Alles wat u krijgt, is een klein streepje tussen 2 data, beste mensen. Heeft u gezien hoe ze hier rijden in Wisconsin? Een stel wegpiraten.
U zou vanmiddag gedood kunnen worden. Waar gaat u heen als u sterft? U heeft dat hele kleine streepje tussen 2 data op een steen. Geef dat streepje aan Jezus. Zeg: Heer, ik heb niet veel, maar U mag het hebben. Hij zal het aannemen en er iets verbazingwekkendst van maken. Wayne Strickland heeft zijn grafsteen al uitgezocht: Wayne Strickland, atheïst.
\‘De dwaas zegt in zijn hart, er is geen God.’ God gelooft niet in atheïsten. Geweldig boek van Ray Comfort, een goede vriend van mij. God gelooft niet in atheïsten. Vertel me niet dat u een atheïst bent. Niemand is een atheïst. Ik geloof u niet. Bewijs dat er geen God is. God wil niet dat iemand verloren gaat, maar dat allen tot bekering komen.


Als u hier vandaag bent en u bent christen, een laatste vraag. Wat doet u in hemelsnaam op aarde? Iedereen moet iets doen voor de Heer.Doe iets. Er is een oorlog gaande. Wilt u niet schieten? Draag dan kogels. Voelt u vrij om ons materiaal te gebruiken als dat helpt. Ze zijn niet auteursrechtelijk beschermd. We hebben veel debatten die ik gedaan heb met atheïsten op universiteiten. Het doel is om mensen met het evangelie te bereiken. We hebben banden voor thuisstudie, dokter Kaboom, dokter Kabang.We hebben de ‘college’ klassen voor wie er diep in wil duiken. Heel veel materiaal, de CS 101 , 102, 103 en 104 klassen. God maakte de wereld in 6 dagen6.000 jaar geleden. Waarom werden ze 900 jaar oud? Dat behandelen we in de volgende sessie. Dank u wel.

Hopelijk waardeerde u deze DVD over schepping, evolutie en dinosaurussen. Het belangrijkste is de wetenschap of u wel of niet naar de hemel gaat. Wat moet u doen om naar de hemel te gaan? De Bijbel zegt dat we allemaal zondaars zijn. We zijn de Schepper… ongehoorzaam geweest. We hebben slechte dingen gedaan. Sommigen erger dan anderen, maar we hebben allemaal Gods wetten gebroken. En de Bijbel zegt dat u zich moet bekeren: omdraaien. U afkeren van uw zond een u naar God toekeren. God zoekt naar een verandering in uw houding, zodat u zult zeggen: ik wil het goede doen. U keert zich van zonde af… en keert u tot God en zegt: God, wilt U mij alstublieft vergeven?
Wilt u mij redden? Romeinen 3:23:Iedereen heeft gezondigd… en mist de heerlijkheid van God. U moet toegeven dat u een zondaar bent. Romeinen 6:23:Het loon van de zonde is de dood. We verdienen het om naar de hel te gaan. Maar Jezus is voor u gestorven. Hij houdt van u. Hij wilt dat u naar de hemel gaat. Wie Hem om de gratis redding vraagt: God geeft u eeuwig leven. Romeinen 6:23. Het is een geschenk. In Romeinen 1 0:1 3 staat:
Ieder die de naam van de Here aanroept, zal gered worden. Zeg: Heer ik ben een zondaar, wilt U mij alstublieft vergeven. Hij zal u eeuwig leven schenken. Bid mee en ontvang Christus als uw Redder.God kijkt naar uw hart. Als u dit oprecht kunt zeggen, zal God u vergeven. Lieve Here Jezus, ik weet dat ik een zondaar ben. Ik heb uw wet gebroken. Het spijt me. Alstublieft, vergeef mij. Pas uw bloed toe op mijn rekening. Vergeef mijn zonden en neem mij aan. In Jezus’ naam, amen.’Als u de Heer aanroept, dan zult u gered worden.’ U heeft het nu gevraagd…en Hij belooft dat Hij u redt. Lees uw Bijbel, bid. Word lid van een goede…Bijbelgetrouwe kerkengroei, om een goede christen te zijn. Bel of schrijf als we u moeten helpen.


Vertaling: drdino.nl
Ondertiteling: transvision.org
<