Apologeet.nl

De wereld kan wel wat apologeten gebruiken

Hoe zit het met andere religies?

Apologeet.nl

Hoe zit het met andere religies?


Eén van de meest fundamentele beweringen van het christendom is dat Jezus de enige manier is om gered te worden. Gekke christenen! Er zijn honderden religies, waarom zou die van jou dan anders moeten zijn?

Ik denk dat ik je met mijn antwoord ga teleurstellen.

De vraag zegt eigenlijk dat er veel religies zijn. Maar elke keer wanneer ik een nieuwe religie bestudeer, kom ik tot dezelfde conclusie. Het blijkt dat er in feite maar twee religies in de wereld zijn.

ENKEL TWEE? Wauw, ik moet wel gek zijn, toch?

Laat me het uitleggen.

Het eerste soort religie klinkt als een brandweerwagen: doe dit, doe dat, doe dit, doe dat, doe dit, doe dat!

Dit soort religie probeert mensen te leren hoe ze op kunnen klimmen naar een hoger wezen of een hogere staat van welzijn. Ze gaan er allemaal over hoe we ons eigen leven kunnen redden, of hoe we de hemel of zijn equivalent kunnen bereiken.

Het ware christendom is totaal anders. Het christendom gaat er niet om dat we naar God opklimmen, maar het gaat erom dat God naar ons toe komt.

Verhaal

Laat me je een kort, beroemd verhaal vertellen. Je hebt het misschien al eerder gehoord.

Er was een man die niet goed genoeg kon zien waar hij heen ging. Terwijl hij liep, viel hij in een diepe, steile put. Hij probeerde eruit te klimmen, maar de muren waren te glad. Hij probeerde te springen, maar het was zinloos. Toen begon hij wanhopig om hulp te roepen.

Na een tijdje hoorde iemand hem en liep kalm naar de put. Zijn naam was Boeddha en hij zei tegen de man in de put: ‘Je put is slechts een gemoedstoestand.’

Toen kwam er een andere man. Het was Confusius en hij zei; ‘Als je naar me had geluisterd, zat je nu niet in die put.’

Weer kwam er een andere man. Het was Muhammad en hij zei: ‘Je VERDIENT je put, anders stond Alah je niet toe erin te vallen.’

De man was inmiddels doodsbang! Wat moest hij doen? Er kwam een ​​andere man. Het was een hindoe en hij keek naar beneden, hij zei niets…. Hij concentreerde zich en tenslotte raadde hij de man vervolgens aan om positief te chanten en dat zou hem vrijmaken

Dit ging maar door. De man huilde en tussen zijn tranen door schreeuwde hij luid! Geen van deze methoden werkt! Ik heb hulp nodig!

Op dat moment kwam Jezus langs en keek naar de man en begon ook te huilen. Hij klom in de put en hief de man op zijn schouders op, zodat hij uit de put kon komen.

Eén manier

Alle andere religies zijn goed voor één ding: instructies geven. Ze doen dit op zo’n manier dat niemand ècht begrijpt wat hij of zij moet doen.

Wat een genot om te weten dat er één is die niet begint met regels of onhaalbare instructies. Nee, Jezus is degene die naar òns toe kwam, zodat we op Zijn schouders kunnen staan ​​en gered kunnen worden.

Jezus zei in Johannes 14: 6: “Ik ben de weg en de waarheid en het leven. Niemand komt tot de Vader dan door mij.”

Dit komt niet van een dode. Jezus leeft! U kunt de gaan graven bezoeken van de zogenaamde heilige mensen of andere zogenaamde fantastische mensen. Je vindt Mohammed, Boeddha, Marx, Lennin, talloze goeroes precies waar ze zijn geëindigd, in hun graven. Maar het graf van Jezus is leeg!

Laat je niet afleiden door vragen als de veelheid aan religies. Er zijn maar twee soorten. De eerste zegt dat je het allemaal zelf moet doen en de ander deed het voor je.

Doe niet dom. Vertrouw op Hem die het heeft gedaan.